Dmitrijev-Lgovski

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dmitrijevin vaakuna vuodelta 1780.

Dmitrijev-Lgovski (ven. Дми́триев-Льго́вский) on kaupunki Kurskin alueella Venäjällä. Se sijaitsee Keski-Venäjän ylängön lounaisreunalla Dneprin sivujoen Svapan rannalla 120 kilometriä Kurskista luoteeseen. Kaupunki on Dmitrijevin piirin keskus. Sen kautta kulkee Brjanskin ja Lgovin välinen rautatie (Dmitrijev-Lgovskin asema) sekä Moskovan ja Kiovan välinen M3-valtatie. Asukkaita on 7 900 (vuonna 2008).

Dmitrijevin rautatieasema vuonna 1901.

Paikalla sijanneesta Dmitrijevskojen kylästä tuli 1779 Kurskin lääniin kuulunut Dmitrijevin kihlakuntakaupunki, josta myöhemmin käytettiin nimiä Dmitrijev-na-Svape ja Dmitrosvapsk erotuksena Orjolin läänin Dmitrovskista. Toisen maailmansodan aikana se oli saksalaisten miehittämä. Nykyisen nimensä kaupunki sai sodan aikana.[1] Paikallisesti käytetty nimitys lienee kuitenkin Dmitrijev.[2] Nykyään Dmitrijev-Lgovskissa on muun muassa konepaja ja elintarviketeollisuutta.

  1. Goroda Rossii: entsiklopedija, s. 121. Moskva: Bolšaja Rossijskaja Entsiklopedija, 1994. ISBN 5-85270-026-6.
  2. Dmitrijeville omistettu sivusto (Sivun mukaan kaupungin nimi on Dmitrijev, rautatieaseman Dmitrijev-Lgovski.) dmitrievcity.narod.ru. Viitattu 8.1.2009. (venäjäksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]