Discomadot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Discomadot
Disco ormene
Ohjaaja Thomas Borch Nielsen
Käsikirjoittaja Morten Dragsted
Tuottaja Nina Crone
Säveltäjä Jörg Lemberg
Leikkaaja Kirsten Skytte
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa
Ensi-ilta 2008
Kesto 75 min
Alkuperäiskieli tanska
saksa
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Discomadot on vuonna 2008 valmistunut tanskalais-saksalainen lasten ja nuorten kokopitkä piirroselokuva. Sen ohjasi tanskalainen Thomas Borch Nielsen.

Henkilöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Aaro   on nuori kastemato, joka ei tyydy siihen, että ötökät haukkuvat ja ihmiset potkivat. Hän on luonteeltaan itsevarma ja tietää mitä haluaa. Hän rakastaa Gloriaa. Kutsutaan joskus Aurinkorasva Aaroksi. Hän laulaa bändissä.  
 Gloria   on kaunis ja suloinen matotyttö, joka tuntuu välillä liiankin hyvä uskoiselta, mutta oikeasti hän on temperamenttinen nainen ja tietää mitä puhuu. Tarinan alussa hänen lauluäänensä on mitä kamalin, mutta tarinan edetessä hän tajuaa että oikea musiikki tulee sisältä. Hän on taustalaulaja.  
 Niilo   on Aaron paras ystävä ja ”hieman” lihava. Hän ei aluksi usko Aaron bändihankkeeseen, mutta on lopuksi kaikkein uskollisin bändille. Hän soittaa bassoa.  
 Jimi   on rokkarimainen ja pitkähiuksinen matopoika, joka tekee mitä tahansa saadakseen kitaran. Hän rakastaa kitaroita, joissa on kuusi kieltä ja paljon kromiosia. Hän soittaa sähkökitaraa.  
 Donna   on jämäkkä keski-ikäinen matorouva, joka tarinan alussa näyttää ylimääräilevältä ja pilkkaavalta akalta, mutta loppujen lopuksi opastaa Aaron ja muut discomusiikin pauloihin. Hän soittaa rumpuja.  
 Toni Deel   on elvistelevä koppakuoriainen, joka kutsuu itseään taiteilijaksi, mutta on itse asiassa rahan ahne ääliö. Hän juonittelee alusta asti Aaron ja kumppaneiden päänmenoksi. Hän on laulaja joka ei tosi asiassa osaa laulaa.  
 Aaron isä ja äiti   ovat Aaron toisilleen vastakohtia olevat vanhemmat. Aaron äiti on jämäkkä ja pyylevä nainen ja jäkättää milloin mistäkin. Aaron isä taas on lyhyt ja hiljainen eikä paljon puukahda. Tosi asiassa hän on matobändi ”Svengi Mauno ja bougi madot” perustaja, joka lopetti.  
 Työnjohtaja   on määräilevä heinäsirkka, joka pitää matoja vaan työjuhtina, voisi sanoa, että hän on kuin hemmoteltu kakara.  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Discomadot Internet Movie Databasessa (englanniksi)