Dippi (lihaskuntoharjoite)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Dippi (engl. Dip) on lihasvoimaharjoittelussa käytetty lihaskuntoharjoite. Normaalit dipit kehittävät kolmipäistä olkalihasta, rintalihaksia, kolmipäistä hartialihasta ja selkälihaksia.

Liikkeen suorittaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liikkeessä suorittaja on kädet suorina joko dippitelineessä tai renkailla, sitten laskee vartaloa ja koukistaa kädet 90 asteen kulmaan ja punnertaa itsensä takaisin aloitusasentoon.

Renkailla suoritettu dippipunnerrus on rankempi kuin telineessä suoritettu. Renkailla tehtäessä kädet karkaavat helposti sivuille tai koko keho voi alkaa helposti täristä. Siksi kannattaa harjoitella ensin vain yläasennossa oloa. Kun tämä sujuu niin voi kokeilla laskeutua.

Muunnelma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Normaalisti dipit tehdään dippitelineessä, jolloin vastuksena on koko oma paino. Kuitenkin dipin tehoa voi lisätä laittamalla dippivyön, jonka sisään voi laittaa painoja. Liikkeen voi tehdä ilman dippitelinettä kahdella penkillä niin, että kädet ovat suoraan olkapäiden alapuolella ja jalat ovat vastakkaisella penkillä. Tämä liike vaikuttaa ylävartalon lihaksiin yhtä tehokkaasti kuin normaalikin liike.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Dip (exercise)