Destin Sandlin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Destin Sandlin

Destin Sandlin (s. 1981) on yhdysvaltalainen insinööri, joka tunnetaan hänen vuonna 2007 luomasta, opettamiseen suunnatusta YouTube-kanavasta, Smarter Every Day (SED).

Sandlinin Youtube-kanavalla on yli 5 miljoonaa tilaajaa ja yli 390 miljoonaa katselukertaa. Vuoden 2016 alussa, Sandlin oli yksi kolmesta Youtube-persoonasta, joka valittiin juontamaan silloisen Yhdysvaltojen presidentin, Barack Obaman kanssa käytävää Kansakunnan tila -puheen jälkeistä haastattelua.

28. huhtikuuta 2016, Sandlin perusti toisen YouTube-kanavan, The Sound Travelerin, jossa hän yhdistää 3D-äänen ja GoPro-kameran kuvan välittämään kokemusta maailman mielenkiintoisimpien paikkojen vierailusta.

10. helmikuuta 2017, Sandlin aloitti No Dumb Questions podcastin ystävänsä, Matt Whitmanin kanssa, jossa he keskustelevat valikoimasta aiheita ja käsittelevät niitä eri näkökulmista.

Sandlin suoritti konetekniikan kandidaatin opinnot Alabaman yliopistossa. Myöhemmin hän valmistui diplomi-insinööriksi lentotekniikasta Alabaman yliopiston Huntsvillen yksiköstä.

Hän työskentelee nykyään ohjusten testi-insinöörinä Redstone Arsenalissa.

Destin asuu Huntsvillessä vaimonsa ja neljän lapsensa kanssa. Hän on aktiivinen kristitty ja kiittää isoisäänsä maailmannäkemyksensä muovaamisesta ja hänen rohkaisemisestaan rakastamaan tiedettä.

Vuodesta 2012 Sandlin on tukenut 'Not Forgotten' hyväntekeväisyysjärjestöä, joka auttaa orpolapsia Perussa.

Hän mainitsee kiinnostuksensa tieteellisistä menetelmistä ja työstään raketti-insinöörinä inspiraatioksi tekemilleen videoille.

Smarter Every Day

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sandlin aloitti opetuksellisten videoiden julkaisemisen vuonna 2007. Hänen ensimmäinen videonsa saavutti miljoona katselukertaa 10. heinäkuuta 2009.

Smarter Every Day aloitti muodollisesti 24. huhtikuuta 2011 videolla, otsikolla ”Detonation vs Deflagration – Smarter Every Day 1”, joka johti säännöllisiin videoiden julkaisuihin.

Videoiden aiheet pyörivät tieteellisen tutkimuksen ympärillä. Sandlinia kiehtoo lentäminen ja avaruus, jota hänen kanavansa heijastaa. Toisaalta videoissa käsitellään laajalti myös muita aiheita, kuten hapenpuutteen vaikutuksia ihmisen aivoihin, Prinssi Rupertin lasikyyneliä ja perunatykin fysiikkaa.

Elokuussa 2017 kanavalla oli yli 5 miljoonaa tilaajaa ja yli 390 miljoonaa katselukertaa.

Destin päättää jokaisen videonsa lainaukseen Raamatun luvusta tai jakeesta. Nämä jakeet liittyvät usein videon aiheeseen.