Den Helder

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Den Helder
Kaupungin keskustaa.
Kaupungin keskustaa.
lippu
lippu
vaakuna
vaakuna
Den Helderin sijainti.
Den Helderin sijainti.
Valtio Alankomaat
Provinssi Pohjois-Hollanti
Hallinto
 – Pormestari Kees Vriesman
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 178,83 km²
Väkiluku (2008) 57 795
 – Väestötiheys 323,18 as./km²
Aikavyöhyke UTC+1
 – Kesäaika UTC+2

Den Helder on kaupunki Pohjois-Hollannin provinssin pohjoiskärjessä Alankomaissa. Kaupungissa on 57 795 asukasta (vuonna 2008)[1] ja sen pinta-ala on 178,83 neliökilometriä. Suurin osa kunnan asukkaista asuu Den Helderin taajamassa ja loput Huisduinenissa ja Julianadorpissa. Kunnassa sijaitsevat myös Friese Buurtin ja De Kooyn kylät.

Den Helderin kaupungin tärkeimmät alueet ovat Vanha Den Helder, Uusi Den Helder ja De Schoten. Uusi Den Helder rakennettiin toisen maailmansodan jälkeen helpottamaan kovaa asuntopulaa. De Schoten rakennettiin 1960-luvulla.

Kaupunki on Alankomaiden laivaston keskus ja myös Alankomaiden kuninkaallinen laivastoakatemia sijaitsee kaupungissa. Yksi Den Helderin tärkeimmistä nähtävyyksistä on Willemsoordin vanha laivastotelakka. Telakkatoiminnan siirryttyä vanha telakka-alue on kunnostettu, ja nykyään alueelta löytää ravintoloita, elokuvateatterin ja muita toimintoja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Population; key figures Alankomaiden tilastokeskus. Viitattu 9. toukokuuta 2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kartta Den Helderin kunnasta. Rajat esittävät osoitteiden ja rakennusten perusrekisterin mukaisia asuinpaikkoja (Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) woonplatsen).