Alkmaar

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alkmaar
Kanava Alkmaarissa
Kanava Alkmaarissa
lippu
lippu
vaakuna
vaakuna

Alkmaar

Koordinaatit: 52°38′00″N, 04°45′00″E

Valtio Alankomaat
Provinssi Pohjois-Hollanti
Hallinto
 – Pormestari Piet Bruinooge
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 31,22 km²
Väkiluku (2009) 93 912
 – Väestötiheys 3179 as./km²

Perinteiset juustomarkkinat Alkmaarissa.

Alkmaar on kaupunki luoteisessa Alankomaissa. Se sijaitsee Pohjois-Hollannin provinssissa. Alkmaarin asukasluku lähes kaksinkertaistui 1970-luvun lopun ja 1990-luvun alun välisenä aikana. Vuoden 2009 lopussa asukasluku oli 93 912.[1] Kaupunki sijaitsee hieman pääkaupunki Amsterdamista pohjoiseen.

Urheilu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupungin jalkapallojoukkue AZ Alkmaar pelaa Alankomaiden pääsarjassa. Vuosina 1977 ja 1982 Alkmaar on toiminut isäntänä sprintteripikaluistelijoiden maailmanmestaruuskilpailuille.

Matkailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkmaarin juustomarkkinat Waagpleinilla ovat Alankomaiden yksi kuuluisimmista turistinähtävyyksistä. Markkinat pidetään joka perjantai huhtikuun ensimmäisestä syyskuun ensimmäiseen perjantaihin. Markkinat ovat itse asiassa esittely vanhoista perinteisistä kaupankäyntitavoista, eikä siellä myydä itse juustoa. Tapahtumapaikan Waagpleinin ympäristössä on kuitenkin lukuisia kauppakojuja, joissa myydään juustotuotteita kaiken muun ohessa.

Kartta Alkmaarin kunnasta. Rajat esittävät osoitteiden ja rakennusten perusrekisterin mukaisia asuinpaikkoja (Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) woonplatsen).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]