Treffit

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Deitti)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hakusana ”Treffi” ohjaa tänne. Treffi oli myös PeTo-lehden aiempi nimi.
1805-courtship-caricature.jpg

Treffit (ruots. träff, tapaaminen) on slangia ja tarkoittaa sovittua tapaamista, etenkin seurustelutarkoituksessa.[1]

Sokkotreffit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Treffejä ennalta tuntemattoman henkilön kanssa sanotaan sokkotreffeiksi. Sokkotreffien tarkoitus on uusiin ihmisiin tutustuminen. Sinkkujen tekemien treffien tarkoitus on seuran hakeminen. Laajemmassa mielessä treffit tarkoittavat seuranhakua esimerkiksi internetin tai lehtien seuranhakupalstojen ilmoitusten perusteella tehtyjä treffejä.

Lehti-ilmoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lehdissä olevissa seuranhakuilmoituksissa on jokin tunniste (nimimerkki tai numero), jonka perusteella halukkaat lehden lukijat voivat lähettää lehden toimitukseen kirjeen edelleenlähetettäväksi ilmoituksen tekijälle. Vain lehden toimitus tietää ilmoituksentekijän yhteystiedot. Ilmoituksen tehnyt voi vapaasti vastata vastauksiin tai olla vastaamatta.

Nettitreffit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Internetin seuranhakupalveluissa on mahdollisuus luoda oma ilmoitus toisten nähtäväksi. Ilmoituksessa kuvaillaan omaa itseä sekä toiveita halutusta kumppanista. Palvelussa voi olla sovitustoiminto, joka etsii olemassa olevista hakukriteerit täyttävät ilmoitukset. Tunnettuja kansainvälisiä deittisivustoja ovat muun muassa Be2, Match.com ja FirstDate. Suomalaisista deittisivustosta suurin on Suomi24 Treffit. Sivustot rahoittavat toimintansa mainoksilla tai käyttäjiltä perittäviltä maksuilla. Kuukausikulut maksullisissa sivustoissa ovat 10–120 euroa.[2]

Seuranhakupalveluja on myös radiossa ja televisiossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kielitoimiston sanakirja. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen julkaisuja 132. Internet-versio MOT Kielitoimiston sanakirja 1.0. Helsinki: Kotimaisten kielten tutkimuskeskus ja Kielikone Oy, 2004. ISBN 952-5446-11-5.
  2. Deittisivustot Deittisivustoja.fi. Viitattu 20.11.2013.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Niemelä, Minni & Malmi, Pasi: Nettideitit: Uusi onni verkosta?. Helsinki: Tammi, 2011. ISBN 978-951-31-5896-5.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yhteiskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.