David Quinn

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

David Quinn (s. 30. heinäkuuta 1966 Rhode Island) on uransa lopettanut yhdysvaltalainen jääkiekkoilija ja nykyinen jääkiekkovalmentaja.

Pelaajaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minnesota North Stars varasi Quinnin vuoden 1984 varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella 13. pelaajana. Varauksen jälkeen Quinn meni Bostonin yliopistoon jonka joukkueessa hän pelasi. Vuonna 1988 Quinnilla diagnosoitiin hemofilia eikä hän pystynyt pelaamaan. Quinn sai hoitoa ja teki vuonna 1992 sopimuksen New York Rangersin kanssa. Hän pelasi kuitenkin vain Rangersin AHL-joukkueessa ja lopetti uransa seuraavana vuonna. Quinn oli pelipaikaltaan puolustaja ja kätisyydeltään left.

Valmentajaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quinn on toiminut valmentajana Northeastern yliopistossa, Nebraska-Omahan yliopistossa ja Bostonin yliopistossa jossa hän oli opiskellut. Kaudet 2009-2012 Quinn toimi Colorado Avalanchen AHL-joukkueen Lake Erie Monstersin päävalmentajana. Kauden 2012-2013 Quinn toimi Avalanchen apuvalmentajana. Tämän jälkeen hän lähti Bostonin yliopistoon päävalmentajaksi. 23. toukokuuta 2018 New York Rangersin organisaatio ilmoitti palkanneensa David Quinnin NHL-joukkueensa päävalmentajaksi. Ensimmäisen voittonsa NHL-runkosarjassa päävalmentajana Quinn saavutti 11. lokakuuta 2018 ottelussa San Jose Sharksia vastaan. Toukokuussa 2021 Rangers antoi Quinnille potkut sen jälkeen, kun tämä oli valmentanut joukkuetta kolmen kauden ajan.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:David Quinn (ice hockey)