Damsels in Distress

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Damsels in Distress
Gerwig, Brody ja Tipton Toronton elokuvajuhlilla 2011.
Gerwig, Brody ja Tipton Toronton elokuvajuhlilla 2011.
Ohjaaja Whit Stillman
Käsikirjoittaja Whit Stillman
Leikkaaja Andrew Hafitz
Pääosat Greta Gerwig
Carrie MacLemore
Megalyn Echikunwoke
Analeigh Tipton
Adam Brody
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Westerly Films
Levittäjä Sony Pictures Classics
Ensi-ilta 2011
Kesto 99 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
AllMovie

Damsels in Distress on Whit Stillmanin käsikirjoittama ja ohjaama yhdysvaltalainen komediaelokuva vuodelta 2011. Sen pääosia, yliopistotovereitaan sivistäviä ja ”pelastavia” opiskelijatyttöjä, esittävät Greta Gerwig, Carrie MacLemore, Megalyn Echikunwoke ja Analeigh Tipton.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huoliteltua asiatyyliä puhuva Violet (Gerwig) ja hänen apurinsa Rose ja Heather ovat omistautuneet Seven Oaks Collegessa opiskelijatovereidensa kaikinpuoliseen sivistämiseen ja auttamiseen erikoisin keinoin. He vetävät koulun itsemurhanehkäisykeskusta ja tarjoavat terapiana monipuolisia tanssiharjoitteita. He seurustelevat vain itseään sivistymättömämpien nuorukaisten kanssa näitä kehittääkseen. Ryhmän uusin jäsen Lily (Tipton) on koulutettava pukeutumaan kunnolla ja välttämään tietynlaisia poikaystäviä, veljeskuntayhdistysten kaljankittaajat on ohjattava deodorantin ja kirjojen pariin ja vielä pitäisi kehittää uusi kansainvälinen tanssitrendi, koska sellaiset ”ylevöittävät elämänlaatua ja tuovat yhteen miljoonia ihmisiä nauttimaan Luojan suomista lahjoistaan”.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Greta Gerwig  Violet  
 Carrie MacLemore  Heather  
 Megalyn Echikunwoke  Rose  
 Analeigh Tipton  Lily  
 Ryan Metcalf  Frank  
 Jermaine Crawford  Jimbo  
 Hugo Becker  Xavier  
 Adam Brody  Fred Packenstacker / Charlie Walker  

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chicago Sun-Timesin Roger Ebert arvostaa Stillmanin omintakeista dialogia ja rinnastaa sitä P. G. Wodehousen tyyliin. The New York Timesin A. O. Scott sanoo Stillmanin rakentaneen elokuvillaan oman maailmansa samalla tavoin kuin tämän elokuvan tyttötrio. Useimmat arvostelijat kehuvat Greta Gerwigin persoonallista roolisuoritusta ryhmänsä aikuismaisen eksentrisenä johtajana.[1][2] Gerwig palkittiin roolistaan Dublinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Damsels in Distress 11.4.2012. Roger Ebert. 28.10.2017
  2. Scott, A. O.: Violet, Lily and Other Flowers of Youth (elokuvan arvostelu) The New York Times. 5.4.2012. Viitattu 28.10.2017.