Daisy Head

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Daisy Head
Henkilötiedot
Koko nimi Daisy May Head
Syntynyt17. maaliskuuta 1991 (ikä 33)
Fulham, Lontoo, Englanti
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2002–
Aiheesta muualla
IMDb

Daisy May Head (s. 17. maaliskuuta 1991) on brittiläinen näyttelijä. Hän näytteli Gracea amerikkalaisessa draamasarjassa Guilt, Amy Stevensonia BBC Onen draamassa The Syndicate, Kate Bottomleya Hulu-sarjan Harlots kolmannella kaudella ja Genya Safinia Netflix-ohjelmassa Varjo ja riipus.

Nuoruus ja koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Head syntyi Fulhamissa Lontoossa. Hän on näyttelijä Anthony Headin tytär ja näyttelijä Emily Headin nuorempi sisar. Daisy kävi Kingswood Schoolissa Bathissa ja harjoitteli Dorothy Coleborn School of Dancessa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Headin ensimmäinen rooli oli esiintyminen isänsä rinnalla tv-sarjassa Rose ja Maloney. Hän on sittemmin esiintynyt useissa televisio-ohjelmissa, mukaan lukien Trial and Retribution, Doc Martin ja Holby City.

Vuonna 2010 Head teki elokuvadebyyttinsä Chloe Chambersin roolissa The Last Seven -elokuvassa Danny Dyerin rinnalla, ja myöhemmin samana vuonna hän näytteli Daisyä CBBC:n musiikkielokuvassa Rules of Love yhdessä tulevan Rixton-keulahahmon Jake Rochen kanssa.

Vuonna 2016 hän näytteli Arriane Alterina brittiläisessä/australialaisessa/amerikkalaisessa romanttisessa fantasiaelokuvassa Fallen sekä uudessa Underworld-elokuvassa Underworld: Blood Wars Alexian roolissa.

Marraskuussa 2015 ilmoitettiin, että Head ottaa Gracen pääroolin Freeformin draamasarjassa Guilt, joka kertoo amerikkalaisesta opiskelijasta Lontoossa, jonka kämppäkaveri murhataan. Sarja päättyi 10 jakson jälkeen.

Vuonna 2017 Head näytteli Shakespearean Pilot A Midsummer's Nightmare -elokuvassa Casey Deidrickin rinnalla.

Vuonna 2018 Headillä oli sivurooli Kay Mellorin ITV-draamassa Girlfriends, jota alettiin esittää tammikuussa 2018. Toukokuussa 2017 ilmoitettiin, että hän näyttelee yhdessä Daisy Ridleyn kanssa vuoden 2018 elokuvassa Ophelia.

Head liittyi Harlots-näyttelijöihin Kate Bottomleynä Hulu-sarjan kolmannella tuotantokaudella vuonna 2019. Lokakuussa 2019 ilmoitettiin, että Head näyttelee Genya Safinia vuoden 2021 Netflix-sarjassa Varjo ja riipus, joka on sovitus Leigh Bardugon fantasiakirjasarjoista Varjo ja riipus sekä korppien kehä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Daisy Head Internet Movie Databasessa. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en: Daisy Head