Daily Mirror

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Daily Mirror
Lehtityyppi päivälehti
Julkaisija Trinity Mirror
ISSN ISSN 0307-0204
Perustettu 1903
Päätoimittaja Alison Phillips 2018–[1]
Sitoutuneisuus keskusta-vasemmistolainen
Kotikunta Lontoo
Kotimaa  Britannia
Sivukoko tabloidi
Kieli englanti
Aiheesta muualla
OCLC
www.mirror.co.uk

Daily Mirror on Isossa-Britanniassa ilmestyvä päivälehti. Toisen maailmansodan jälkeen lehti on tukenut pääsääntöisesti työväenpuoluetta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lehden perusti Alfred Harmsworth (lordi Northcliff) vuonna 1903. Alun perin lehti oli eräänlainen naistenlehti, jossa oli naisia kiinnostavien artikkeleiden lisäksi jonkin verran uutisia. Lehden tuolloinen päätoimittaja Mary Howarth oli Ison-Britannian ensimmäinen naispäätoimittaja.

Lehden ensimmäisen numeron osti noin 265 000 henkilöä, mutta jo vuonna 1904 lehden levikki oli laskenut 25 000 kappaleeseen. Edessä oli suuria muutoksia, ja Hamilton Fyfe otti Mary Howarthin paikan päätoimittajana. Naistenlehden imagosta haluttiin päästä eroon ja kaikki lehden naistyöntekijät irtisanottiin. Lehti alkoi keskittyä uutisiin.

Vuonna 1914 lehden levikki ylsi jo miljoonaan.

Vuonna 1933 lehti ennakoi osuvasti tulevaisuutta, sillä sen otsikot julistivat, että Adolf Hitleristä saattaisi aivan lähitulevaisuudessa tulla diktaattori. Se oli myös tuon ajan ainoa suositumpi brittilehti, joka vastusti Hitlerille tehtäviä myönnytyksiä. Sen sijaan se tuki Oswald Mosleya ja British Union of Fascistsia 1933–1934.

Lehden kansikuva 4. marraskuuta 2004 on saanut kuuluisuutta, kun se uutisoi George W. Bushin uudelleenvalinnan ”Duh!, 4 vuotta lisää Dubyaa” ja ”kuinka 59 054 087 ihmistä voi olla näin tyhmiä?” viitaten Bushin saamien äänten määrään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Daily Mirror.
Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.