Create with Garfield!

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Create with Garfield)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Skannaus Create with Garfield! Deluxe Editionin IBM PC -version pelipaketista.

Create with Garfield! on Developmental Learning Materialsin (DLM) julkaisema Karvinen-sarjakuvahahmoon perustuva tietokoneohjelma jolla voi tehdä sarjakuvamaisia kuvia valmiista taustakuvista ja yhdistelemällä niihin muita valmiita kuvaelementtejä. Ohjelmasta on julkaistu versiot Apple II, Commodore 64 ja IBM PC -tietokoneille.

Alkuperäinen versio on julkaistu vuonna 1986 ja vuotta myöhemmin Create with Garfield! Deluxe Edition, jossa on mukana laajempi kuvakirjasto. Ohjelman kehittäjä on Ahead Designs ja IBM PC -version tekijä on Chris Lamb.

Kuvakaappaus Create with Garfield! Deluxe Editionin aloitusnäkymästä (IBM PC -versio).

Vuonna 1988 julkaistu IBM PC -versio Create with Garfield! Deluxe Edition julkaistiin kahdella 5,25" 360 kilotavun levykkeellä. IBM PC DOS-version ensimmäisellä levykkeellä on kopiosuojausraita levykkeen lopussa, mutta DOS-version ohjelmasta on olemassa myös kopiosuojaamaton versio.lähde? Ohjelmasta on myös olemassa 3,5" versio yhdellä 720 kilotavun levykkeellä ja myös tässä versiossa on kopiosuojausraita levykkeen lopussa.

Ohjelman käynnistyessä soi aloitusnäkymän aikana lyhyt melodia PC:n sisäisellä kaiuttimella. Ohjelmassa on mukana eri taustakuvavaihtoehtoja, esimerkiksi uima-allas, aavikko, huone, kaupunki, stadion, keittiö, laskettelurinne jne.

Taustakuvien päälle valitaan muista valikoista Karvinen-sarjakuvan hahmoja (esimerkiksi Karvinen, Esko, Osku jne) ja erilaisia esineitä tai muita kuvaelementtejä.

Valikosta voi myös valita puhekuplia ja niihin voi kirjoittaa lyhyitä lauseita. Valmiit kuvat pystyy tallentamaan erilliselle datalevykkeelle tai tulostamaan paperille.


Laitteistovaatimukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjelman IBM PC -versio vaatii CGA-yhteensopivan näytönohjaimen, 256 kilotavua näyttömuistia ja 3,5" tai 5,25" kokoisen levykeaseman. Ohjelman kopiosuojauksesta johtuen, ohjelma ei toimi mikäli ohjelman yrittää kopioida tietokoneen kiintolevylle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]