CouchSurfing

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
CouchSurfingin logo.

Couchsurfing on internetissä toimiva vieraanvaraisuusjärjestö, jonka tarkoituksena on tarjota paitsi mahdollisuus ilmaiseen majapaikkaan matkalla ollessa, myös kulttuurivaihtoa uusien tuttavuuksien muodossa. Majapaikan tarjoaminen perustuu pääsääntöisesti vastavuoroisuusperiaatteelle. Tämä ei kuitenkaan ole velvoite, vaan on täysin sallittua tavata matkalaisia heitä majoittamatta esimerkiksi nähtävyyksien esittelyn merkeissä.

Casey Fenton perusti järjestön tammikuussa 2004, ja sillä on jo yli kolme miljoonaa jäsentä (lokakuussa 2011).

Organisaatiosta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Couchsurfing.com on voittoa tavoitteleva yhtiö.[1]

Sivuston tilapäinen sulkeminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestön internetsivusto suljettiin 30. kesäkuuta 2006 tietokannan käsittelyvirheen[2] ja puutteellisten varmuuskopiomenetelmien[3] aiheutettua jäsentietojen osittaisen katoamisen. Järjestön perustaja päätti sulkea sivuston kokonaan, mutta jäsenten tyytymättömyys päätökseen ja toiveet jatkaa toimintaa johtivat sivuston elvyttämisurakan käynnistämiseen[4], ja se oli jälleen täysin toimintakuntoinen heinäkuun 7. päivään mennessä, joskin järjestön väittämän mukaan ainoastaan joitakin pääosin epäaktiivisia profiileita menetettiin.

Raiskauskohu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maaliskuun viidentenä 2009 Iso-Britaniassa asuva marokkolainen mies Abdelali Nachet raiskasi hongkongilaisen naisen, joka yöpyi hänen luonaan CouchSurf-projektin kautta. Nachet sai 10 vuoden vankeustuomion.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]