Copic

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Copic-huopakynä.

Copic (コピック) huopakynäsarja, jota on valmistanut vuodesta 1987 japanilainen yhtiö Too. Uudelleen täytettävät, nopeasti kuivuvat huopakynät ovat alkoholipohjaisia ja kaksipäisiä. Monien manga -taiteilijoiden ja kuvittajien käyttämässä sarjassa on satoja eri sävyjä.

Eri tyypit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Copic–huopakynistä on olemassa erilaisia malleja, joiden ominaisuudet vaihtelevat. Kaikkien mallien kärjet ovat vaihdettavissa uusiin.

COPIC Ciao:ssa on kaksi kärkeä (sivellin ja puolileveä) ja 180 sävyä. Kärjet voidaan vaihtaa myös Sketch-kynän kärkiin. Ciao on sarjan edullisin malli.

COPIC Sketch:in kaksi kärkeä ovat sivellin ja puolileveä. Sketch-valikoimaan kuuluu 346 sävyä ja tarjolla on myös tyhjiä kyniä itse sekoitettuja sävyjä varten. Sketch toimii COPIC Airbrush kynäruiskussa.

COPIC Marker:in vakiokärjet ovat leveä ja kapea joiden lisäksi saatavilla on 7 erilaista lisäkärkeä. Sävyjä on 214. Marker on yhteensopiva Copic Airbrush kynäruiskun kanssa ja valikoimaan kuuluu tyhjiä kyniä omien sävyjen sekoittamista varten.

COPIC Wide:n kärki on leveä (21mm) ja sävyjä on 36. Sketch:in ja Marker:in tapaan saatavilla on tyhjiä kyniä itse sekoitettuja sävyjä varten.

Käyttö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Copicit ovat suosittuja harrastelevien manga-piirtäjien keskuudessa, mutta erityisesti niitä käyttävät monet ammattilais-manga-taiteilijat. Copic-huopakynät soveltuvat hyvin myös ammattimaiseen tuotesuunnitteluun ja kuvittamiseen.

Lisätuotteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Copic-huopakynät voi liittää kynäruiskuun (airbrush), jonka avulla voi helposti värittää taustoja sekä laajoja pintoja.

Copic-huopakynien lisäksi on tärkeää hankkia hyvälaatuista paperia, esimerkiksi Copic- tai Schoellershammer- paperia. Kunnollinen tussipaperi säästää kynien terää, eikä ime liikaa mustetta. Myöskään muste ei sotke tai mene paperin lävitse, ja saat väreistäsi tasaiset ja kirkkaat.

Markkinoilla on useita piirustusoppaita jotka keskittyvät mangapiirtämiseen ja erityisesti copic-huopakynien tekniikoihin. Suosittuja oppaita ovat esimerkiksi How to Draw Manga -sarja ja Let’s Draw -kirja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]