Conor Clapton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Conor Clapton (21. elokuuta 198620. maaliskuuta 1991 New York, New York, Yhdysvallat) oli muusikko Eric Claptonin poika.

Claptonin äiti oli italialainen näyttelijätär Lory Del Santo, johon Eric Claptonilla oli ollut lyhytaikainen suhde. Poika putosi newyorkilaisen kerrostalon 53. kerroksen ikkunasta 20. maaliskuuta 1991 ja kuoli välittömästi. Onnettomuus sattui yhdentoista aikaan aamulla.[1] Conor on haudattu Pyhän Maria Magdaleenan kirkkoon Ripleyssä, Surreyssä.[2]

Conorin kuolema vaikutti Eric Claptonin elämään suuresti. Muusikko palasi lavalle yhdeksän kuukautta tapauksen jälkeen.[3] Clapton ja Will Jennings yhdessä kirjoittivat 4-vuotiaan muistolle laulun "Tears in Heaven". Claptonille Grammyn tuonut balladi julkaistiin hänen albumillaan Unplugged (1992). Kappale oli jo vuonna 1991 soinut elokuvassa Rush.

Conorin kuoleman jälkeiset tunteet heijastuvat myös monissa muissa Claptonin kappaleissa. Pojasta kertovat esimerkiksi laulut "Lonely Stranger" ja "The Circus Left Town". Jälkimmäisessä muusikko muistelee viimeistä kertaa, jolloin näki poikansa elossa. He olivat onnettomuutta edeltäneenä iltana olleet seuraamassa sirkusta.

Lory Del Santo on haastattelussaan ilmoittanut nähneensä tapauksesta painajaisia vuosia sen sattumisen jälkeen. Hän on myös ilmoittanut, että ei ole Eric Claptonin kanssa puhunut tapauksesta sanaakaan.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]