Co-opoly

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Co-opoly: The Game of Cooperatives
Valokuva lautapelin pakkauksen etukannesta.
Valokuva lautapelin pakkauksen etukannesta.
Pelaajia 3-6
Ikäsuositus 10+
Pelin kesto 60–90 min
Monimutkaisuus matala
Strategisuus keskitasoa
Satunnaisuus korkea (nopat)

BoardGameGeek

Co-opoly: The Game of Cooperatives on lautapeli, jossa pelaajat perustavat työosuuskunnan ja pyrkivät saamaan markkinat haltuunsa. Pelissä on määriteltävä tavoitteet ja keinot niihin pääsemiselle. Co-opolyssa harjoitetaan osuustoiminnallisen yhteisyrittämisen taitoja ja pelissä vastustajana ovat fiktiiviset markkinat. Peli muistuttaa monopolia pelilautoineen ja noppinensa. Pelissä on tärkeämmässä asemassa keskusteleminen ja demokraattinen päätöksenteko tiedon salailun sijasta.[1][2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Purokuru, Pontus: Osuuskuntaa jäljittelevä co-opoly haastaa monopolin ja jonotuspelin. (Sitaatti: "Co-opolyn ideana on kilpailun sijaan yhteistyö. Kaikki voittavat tai häviävät.") Kansan Uutiset, 12.7.2012. ISSN 0357-1521. Artikkelin verkkoversio.
  2. Moilanen, Hanna, Peltokoski Jukka et al.: ”Nyt harjoittelemaan – eli unohda Monopoli, tsekkaa Co-opoly!”, Uusi osuuskunta – tekijöiden liike, s. 233–234. Sitaatti, s. 233 ”Pelissä on määriteltävä yhteisiä tavoitteita, päätettävä yhteisten riskien ottamisesta ja kannettava niitä.”. Helsinki: Into Kustannus Oy, 2014. ISBN 978-952-264-294-3.