Cleveland Williams

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Cleveland Williams (6. kesäkuuta 19333. syyskuuta 1999) oli yhdysvaltalainen nyrkkeilijä, jonka pitkä ura kesti vuodesta 1951 aina vuoteen 1972 asti. Ring Magazine on listannut hänet yhdeksi parhaimmista nyrkkeilijöistä, jotka eivät koskaan voittaneet maailmanmestaruutta.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Williamsin oli uransa aikana vaikea päästä mestaruusotteluihin asti. Vuonna 1959 hänet oli asetettu maailmanmestari Floyd Pattersonin ykköshaastajaksi, kunnes tuleva maailmanmestari Sonny Liston voitti Williamsin 15. huhtikuuta 1959 ja otti haastajan paikan itselleen. Williams pääsi nopeasti tappiosta yli ja otteli menestyksekkäästi muutamia voittoja, mutta joutui jälleen Listonin pysäyttämäksi 13. maaliskuuta 1960 järjestetyssä uusintaottelussa. Tämän jälkeen hänen nousemistaan mestaruusotteluun haittasivat tasapeli Eddie Machenia vastaan ja tappio Ernie Terrellille jaetuilla tuomariäänillä.

Williams sai ampumahaavoja käsiinsä, eikä otellut vuonna 1965. Heikossa kunnossa ollessaan hän vihdoin sai kauan odottamansa mahdollisuuden voittaa maailmanmestaruuden, kun hän otteli maailmanmestari Muhammad Alia vastaan 14. marraskuuta 1966. Ali voitti ottelun tyrmäyksellä kolmannessa erässä, ja ottelun jälkeen Williams ilmoitti lopettavansa uransa.

Williams teki paluun nyrkkeilykehiin 1970-luvulla ja jätti nyrkkeilyn lopullisesti vasta vuonna 1972 oteltuaan 92 ottelua, joista hän voitti 78. Hänet murhattiin vuonna 1999.