Cirrus Aircraft Corporation

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Cirrus SR22
Cirrus VK-30
Cirrus Vision SF50

Cirrus Aircraft Corporation on kiinalaisomisteinen yhdysvaltalainen lentokonetehdas. Sen perustivat vuonna 1984 Alan ja Dale Klapmeier. Sen ensimmäinen tuote oli Cirrus VK-30 -kevytlentokone, joka rakennettiin harrastajavoimin rakennussarjasta.

Omistus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuussa 2001 Cirrus myi 58 % osakkeistaan 100 miljoonalla dollarilla Crescent Capitalille, joka on Bahrainin "First Islamic Investment Bank of Bahrain" eli Arcapitan omistama. [1][2][3][4] Joulukuussa 2007 Arcapita Bank halusi päästä eroon omistuksestaan, ja helmikuussa 2010 China Aviation Industry General Aircraft Co (CAIGA) osti yhtiön.[5] CAIGA on tytäryhtiö kiinalaisessa puolustus-, ilmailu-, elektroniikka- ja autoteollisuusjätissä AVICissa.

Tuotteet ja tehtaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtiöllä on sertifioituja yleisilmailukoneita – Cirrus SR20 ja Cirrus SR22 ja ultralight Cirrus SR Sport sekä pieni suihkulentokone Cirrus Vision SF50 kehitteillä.[6]

Cirrus Aircraft tehdas on Duluthissa, Minnesotassa. Sillä on toinen tehdas North Dakotassa ja kokoonpanotehtaita Englannissa ja Australiassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Cirrus Aircraft Corporation.