Cindy Breakspeare

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Cindy Breakspeare on jamaikalainen jazzlaulaja ja vuoden 1976 Miss Maailma.[1] Hän on muusikko Damian Marleyn äiti.

Breakspeare syntyi Torontossa kanadalaiselle äidille ja jamaikalaiselle isälle. Hän muutti Jamaikan Kingstoniin neljävuotiaana ja pitää itseään jamaikalaisena. Hänen vanhempiensa erottua vuonna 1975 hän muutti omaan asuuntonsa ja rakastui toiseen paikalliseen kuuluisuuteen, Bob Marleyyn. Seuraavana vuonna Breakspearesta tuli Miss Maailma 1976.

Voitettuaan Miss Maailma -tittelin Breakspeare asui Lontoossa jonkin aikaa Marleyn kanssa. Jouduttuaan ammutuksi Jamaikalla Marley lähti Bahamalle. Nassaussa hän levytti kappaleen "Is This Love", joka todennäköisesti kertoo hänen ja Breakspearen suhteesta. 21. heinäkuuta 1978 Breakspeare synnytti Bobille pojan, Damian Marleyn.

Breakspeare on levyttänyt laulajana ja esiintynyt vuonna 1993 Reggae Sunsplash -konsertissa. Hän myös näytteli elokuvassa Kla$h. Hän on perustanut Ital Craft -nimisen rastafarilaisen käsityöliikkeen Kingstonissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Canadian-born Jamaican reflects on Miss World title and life with Bob Marley Ron Fanfair. 4.5.2019. Viitattu 3.9.2023. (englanniksi)