Christopher Priest

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee kirjailijaa. Sarjakuvakäsikirjoittajasta katso Christopher Priest (sarjakuvat).
Christopher Priest
Henkilötiedot
Syntynyt1943 (ikä 79–80)
Aiheesta muualla
www.christopher-priest.co.uk
Löydä lisää kirjailijoitaKirjallisuuden teemasivulta

Christopher Priest (s. 1943) on englantilainen kirjailija. Hän on julkaissut kymmenkunta romaania, kolme novellikokoelmaa sekä muita kirjoja, kuten elämäkertoja ja lasten tietokirjoja. Priest on voittanut World Fantasy Awardin ja James Tait Black Memorial -palkinnon, ollut neljä kertaa Hugo-ehdokkaana, ja vuonna 2001 hän sai Prix Utopia -palkinnon elämäntyöstään fantastisen kirjallisuuden parissa. Priestiltä on suomennettu romaanit Fuuga synkälle saarelle (1972)[1] ja Käänteismaailma (1974). Elokuva The Prestige perustuu hänen samannimiseen romaaniinsa.

Priestin myöhemmän, usein kypsemmäksi sanotun vaiheen romaanit ovat tyyliltään hillittyjä, ja ne vaativat tarkkaa lukemista. Ensimmäinen tämän tyylinen teos on A Dream of Wessex (1977). Romaanit The Affirmation (1981) ja The Glamour (1984) ovat kirjallisesti kunnianhimoisia teoksia, jotka eivät ole enää selvästi tieteiskirjallisuutta. Niitä on luonnehdittu sisäänpäin kääntyneiksi teoksiksi, joissa pohditaan kirjailijuutta ja kirjoittamista.[2]'

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Rosvall, Matti: Brittien tieteiskirjoissa humaani ote. Uusi valikoima täyttää suomennetun scifin aukkoja. Helsingin Sanomat, 30.9.1988, s. 23. Näköislehden aukeama (tilaajille).
  2. Hinkkanen, Juhani: Englantilainen tieteiskirjallisuus tänään. Tähtivaeltaja, 1986, 5. vsk, nro 1/86, s. 9. Helsinki: Helsingin science fiction -seura.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.