Cheech & Chong

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tommy Chong

Cheech & Chong on komediapari, joka koostuu kanadalais-amerikkalaisesta Tommy Chongista ja meksikolais-amerikkalaisesta Cheech Marinista. Parin aktiivinen ura oli 1970-luvulta 1980-luvun puoliväliin saakka. Pari on kuitenkin hiljattain alkanut taas esiintyä yhdessä. Yhtye tuli tunnetuksi komedia-albumeistaan ja elokuvistaan, jotka sisälsivät paljon hippeihin ja kannabikseen liittyviä vitsejä.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cheech & Chong tuli alun perin tunnetuksi stand-up esiintymisistään ja komedia-albumeistaan. Ensimmäinen albumi Cheech & Chong julkaistiin vuonna 1971. Koko Yhdysvaltain kansansuosioon komediapari tuli kuitenkin vasta elokuviensa myötä, joista tunnetuimmat ja suosituimmat ovat Up In Smoke (1978), Cheech & Chong's Next Movie (1980), Nice Dreams (1981). Näiden elokuvien jälkeen tulivat It Came from Hollywood ja Things Are Tough All Over, jotka kummatkin julkaistiin 1982. Kyseiset elokuvat eivät yltäneet aikaisempien elokuvien suosioon. Vuoden 1983 Still Smokin' nosti parin mainetta takaisin, mutta seuraavat elokuvat eivät olleet enää yleisön mieleen. Komediapari päätti hajota 1985 aikana.

Cheech Marin jatkoi elokuvissa näyttelemistä aktiivisesti, mutta Tommy Chong ei ollut läheskään niin aktiivinen. Chong on saanut myöhemmin näkyvyyttä komediasarjoissa kuten Dharma & Gregin Carlina ja 70's Shown hippinä nimeltä Leo. Chong on myös medioissa maininnut tyytymättömyyttä Yhdysvaltojen huumepolitiikkaan varsinkin marihuanan osalta.

2008 Cheech & Chong aloittivat syyskuussa Yhdysvalloissa stand-up kiertueen, joka näillä näkymin loppuu 2009 tammikuussa.