Charles Montagu Doughty

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Charles Montagu Doughty

Charles Montagu Doughty (19. elokuuta 1843 Thaberton, Englanti, Yhdistynyt kuningaskunta20. tammikuuta 1926 Sissinghurst, Englanti, Yhdistynyt kuningaskunta) oli brittiläinen runoilija ja matkailija.

Doughty opiskeli geologiaa Cambridgen yliopistossa. Hän oli kiinnostunut tutkimaan muinaisia kirjoituksia alkuperäisessä ympäristössä Arabiassa. Vuosien 1876–1878 Doughty matkusti beduiinien keskuudessa Arabian keski- ja länsiosassa. Hän ei missään vaiheessa naamioitunut paikalliseksi, eikä kieltänyt kristinuskoaan.[1]

Doughty kirjoitti matkoistaan kirjan Travels in Arabia Deserta, joka julkaistiin vuonna 1888. Se ei saavuttanut suosiota ilmestyessään, mutta sitä pidetään nykyään matkakirjallisuuden merkkiteoksena.[2] Doughtyn kirja sai mainetta vasta ensimmäisen maailmansodan jälkeen, kun T. E. Lawrence oli mukana tekemässä kirjasta toista painosta. Lawrence kirjoitti myös uuteen painokseen kymmensivuisen johdannon.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Charles Montagu Doughty Encyclopedia of the Modern Middle East and North Africa. 2004. Gale Group, Inc. Viitattu 14. marraskuuta 2008. (englanniksi)
  2. Charles Montagu Doughty The Columbia Electronic Encyclopedia, Sixth Edition. 2003. Columbia University Press. Viitattu 14. marraskuuta 2008. (englanniksi)
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.