Charity Dingle

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Charity Sharma)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Charity Dingle
Näyttelijä(t) Emma Atkins
Kesto 2000-2005, 2009-
Ensi-
esiintyminen
30. maaliskuuta 2000 (UK)
Henkilötiedot
Sukupuoli nainen
Suhteet
Vanhemmat Obediah Dingle
Lapset Debbie Dingle
Noah Tate
Moses Dingle
Ryan Stocks

Charity Dingle (ent. Tate, Sharma, Macey) on kuvitteellinen hahmo englantilaisessa saippuasarja Emmerdalessa. Häntä esittää Emma Atkins. Mica Proctor esitti nuorta Charitya 29.toukokuuta 2018 nähdyssä takaumassa.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Charity on Zak Dinglen Obediah-serkun tytär. Vaalea Charity on älykäs katujen kasvatti, joka osaa pitää itsestään huolta ja pitää myös yksityisasiansa ominaan. Hän on kaunis, itsenäinen, päättäväinen ja ahkera nainen. Charityllä on kolme lasta: aikuinen tytär Debbie entisen miesystävänsä Cain Dinglen kanssa, Noah-poika ex-aviomiehensä Chris Taten kanssa sekä pieni Moses poika Ross Barton kanssa. Hänellä on myös ollut lyhyt bi-suhde kuolleen miehensä sisareen Zoe Tateen. Charity oli vain 13-vuotias synnyttäessään Debbien ja antaessaan lapsen pois. Myöhemmin paljastui Debbien olleen Paddyn ja Emilyn sijaislapsi. Debbie halusi tutustua äitiinsä ja Charity puolestaan halusi päästä hänestä eroon ja vastusti pitkään tyttärensä lähestymisyrityksiä. Lopulta hän antoi kuitenkin periksi heränneille äidintunteilleen. Hän tahtoi kuitenkin salata Debbien isän henkilöllisyyden, josta oli kertonut vain Zoelle. Shadrach Dingle kuitenkin paljasti asian, ja Charity joutui selvittelemään vanhoja sotkuja Cainin kanssa. Charity puolestaan halusi pysyä kaukana Cainista, mutta Debbien takia joutui olemaan hänen kanssaan tekemisissä. Suhde Chrisiin alkoi kärsiä tästä, ja Charity aloittikin seksisuhteen Cainin kanssa ja vieteltyään humalassa myös Marlonin, hänellä ei ollut varmuutta siitä, kenen lasta hän odotti raskauden paljastuttua.

Vankila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Charity on ollut vankilassa miehensä Chris Taten murhasta, mutta hänet vapautettiin syytteistä. Todellisuudessa Chris tappoi itsensä ja lavasti Charityn syylliseksi. Raskaudestaan Charity sai tietää oikeudenkäynnissä. Pian Noahin syntymän jälkeen hän meni Kingeille töihin, vikitteli itselleen johtajan, rikkaan perheenpään Tomin ja sai tämän rakastumaan itseensä ja kosimaan siinä samassa. Lapsensa Charity luovutti Zoelle rahallisen sopimuksen ehdoilla. Aluksi Charity halusi Tomin vain rahojen takia, mutta sittemmin rakastui häneen todella. Jimmy Kingin vaimo Sadie ei alusta saakka hyväksynyt Charityn ja Tomin suhdetta ja yritti sabotoida sitä kaikin tavoin. Lopulta hän lavasti Charityn syylliseksi sulhasen pettämisestään Cainin kanssa eräillä valokuvilla, jotka sulhanen Tom King sai hääpäivän aamuna. Tom jätti Charityn alttarille. Pian Charity kuitenkin tajusi, kuka oli metkujen takana ja päätti kostaa Sadielle. Hän pelehti Sadien miehen Jimmyn kanssa ja kiristi tältä huomattavan summan rahaa. Saatuaan rahansa Jimmyltä Charity näytti Jimmyn syntymäpäivillä videonauhan, jossa he olivat sängyssä. Nauhalla Jimmy todisti, että Sadie oli valehdellut Charityn ja Cainin suhteesta. Charity tajusi, ettei enää voinut jäädä kylään, ja Tomin vetoomuksista huolimatta tämä ei voinut antaa anteeksi epäluottamusta. Charityn voittoa laimensi hieman, että Debbie päätti jäädä kotiin isänsä Cainin kanssa. Charity otti Noahin mukaansa ja lähti kylästä pää pystyssä.

Palaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maaliskuussa 2012 Charity paljastui häissään Debbien poikaystävän Michaelin morsiameksi ja tämän jätettyä hänet ilmaantui Noahin kanssa Emmerdaleen. Hän halusi säilyttää välit tyttäreensä ja tutustua lapsenlapseensa. Cainin kanssa välit olivat sangen kalseat. Charity otti Cainilta rahaa ja lähti kylästä, mutta palasi takaisin ja liittoutui Carl Kingin kanssa päästäkseen jälleen käsiksi Cainin rahoihin. Jonkin aikaa kestänyt viha-rakkaus -suhde päättyi Charityn saatua tarpeekseen Cainin valheista ja likaisista puuhista, tosin Charity on syyllistynyt moiseen itsekin. (UK marraskuu 2009) Charity oli naimisissa makeistehtaan omistajan Jai Sharman kanssa. Nykyään hän on kihloissa Vanessa Woodfieldin kanssa

Poistuminen sarjasta, paluu sarjaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Charity poistui sarjasta vuonna 2014 jouduttuaan vankilaan 2 vuoden ehdottomaan vankeuteen, liian isoista rikoksista. Kuitenkin Charity järjesti kaikille yllätyksen. Charity odotti lasta. Lapsen isäksi paljastui Ross Barton. Ross ei halunnut lasta, joten lapsi annettiin Debbien hoidettavaksi. Vuonna 2016 Charity palasi kylään vapauduttuaan vankilasta. Charity sai Mosesin takaisin.

Charity alkoi kiinnostua Vanessa Woodfieldistä. Heidän välilleen kehittyi rakkaussuhde. Pari oli monesti törmäyskurssilla, mutta suhde kesti. Lopullinen niitti Vanessalle oli, kun Charity osti salaa rahoillaan Meganin ja Vanessan ja Tracyn isän Frankin talon. Tästä Vanessa suuttui.