Cain Dingle

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cain Dingle
Näyttelijä(t) Jeff Hordley
Ensiesiintyminen 30. maaliskuuta 2000 (UK)
Henkilötiedot
Ammatti Mekaanikko
Sukupuoli mies
Suhteet
Vanhemmat Zak Dingle
Sisarukset Sam Dingle
Chas Dingle
Belle Dingle
Lapset Debbie Dingle
Kyle Winchester
Isaac Dingle
Nate Robinson
Sisarusten lapset Aaron Livesy
Samson Dingle
Serkut Gennie Walker
Marlon Dingle

Cain Dingle on kuvitteellinen hahmo englantilaisessa saippuasarja Emmerdalessa. Häntä esittää Jeff Hordley.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dinglen perheen musta lammas Cain asui Leedsissä Zak Dinglen Shadrach-veljen hulttiopoikana ja ilmaantui Butch-serkkunsa hautajaisiin marraskuussa 2000 (Iso-Britanniassa maaliskuu 2000). Cainilla on takanaan pitkä rikostausta. Hän on kovapintainen ja kiero, mutta oman perheensä sekä koko Dinglen suvun suojelemisen suhteen mies on ehdottoman tinkimätön. Hän ei epäröi satuttaa henkilöitä, jotka uhkaavat hänen läheisiään, mutta sydäntä hänellä on enemmän kuin tahtoisi näyttää.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuorena rajuakin elämää viettänyt, hyväksyntää väärillä tavoilla hakeva mies joutui panemaan elämänsä uusiksi saatuaan tietää Zakin olevankin hänen biologinen isänsä. Ihailun ohessa hän taipui tekemään varsin röyhkeitä temppuja. Cainin nuoruuden ensi-ihastus oli pikkuserkku Charity, jolta hän kuitenkin on saanut usein vain serkullista nälvivää vastakaikua. Varhaisteininä Charity tuli raskaaksi, mutta Cain ei tiennyt asiasta mitään ja poistuikin pitkäksi aikaa kuvioista. Hän raivostui kuullessaan Charityn suhteesta suvun arkkivihollisen Chris Taten kanssa. Suhde naapurinrouvaan Angieen eteni ja myös päättyi traagisesti. Cain ei tiennyt mitä odottaa suhteestaan Angien kanssa, mutta oli omalla tavallaan rakastunut tähän ja pettyi raskaasti, kun Angie pani suhteen poikki. Cain otti käyttöön kovat otteet, yritti tappaa Angien ja alkoi tosissaan vietellä tämän tytärtä. Hän tuhosi lopulta säälimättä koko Reynoldsien perheen elämän. Rakkauselämän karikot heijastuivat kotielämään, kun Zak heitti poikansa lopulta pihalle velipuoli Samin kiusaamisesta. Angien uusi suhde sai Cainissa aikaan mustasukkaisen raivon, hän varasti kännykkäpakun, pakeni sillä poliisia ja takaa-ajo päättyi poliisien ulosajoon ja Angien kuolemaan.

Debbie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Debbie ilmaantui kuvioihin Paddy ja Emily Kirkin sijaislapsena, Cainille selvisi Charityn olevan tytön biologinen äiti. Cain pelasti lopulta perheensä kiristämällä Charitya tällä tiedolla ja saaden tämän perumaan Chrisin suunnittelemat talokaupat. Melkoinen järkytys Cainille oli se, kun Shadrach paljasti tämän olevan Debbien isä. Lopulta hän nautti saadessaan viettää aikaa teiniksi varttuneen tyttärensä kanssa.

Chris Taten kuolemaan liittyvässä oikeudenkäynnissä Cain kieltäytyi todistamasta ja joutui joksikin aikaa linnaan. Kuultuaan Charityn odottavan lasta, hän uskoi vahvasti olevansa lapsen isä, kunnes toisin todistettiin. Myöhemmin Cain joutui setvimään tyttärensä miessotkuja kovistellen muun muassa Dazia ja Ethania. Hirvein isku Cainille oli lopulta Debbien ja Andyn suhteen paljastuminen.

Tom Kingin ja Charityn häät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cain oli mukana Charityn ja Tom Kingin häiden sabotoinnissa vuonna 2007. Tämä päättyi Debbien välien katkaisuun ja Zakin asuntovaunupolttoon. Kesäkuussa 2008 Debbie järjesti jymy-yllätyksen ja teki isästään vaarin, kun Sarah-tytär syntyi. Cain halusi tukea tytärtään ja kauhisteli Debbien haluttomuutta hoitaa vauvaa. Häntä ärsytti suunnattomasti, kun Debbie sysäsi vauvan Emilyn hoiviin, ja tämä lopulta lähti kylästä Sarahin kanssa. Hän vietteli Debbien tyttöystävän Jasminen ja Sadien palkkaamana rikkoi kauhakuormaajalla Kingien esittelytalon. Kolme ihmistä kuoli, ja Cainia pidettiin välillisesti syyllisenä. Lopulta hän yllätti kaikki ottaessaan Alicen armomurhan kontolleen, jotta Sam välttyisi vankilalta. Cain kuitenkin meni mukaan Sadien kaappaussuunnitelmaan saadakseen rahaa uuteen elämään jossain kaukana.

Jasminen abortti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marraskuussa 2009 suunnitelmat menivät uusiksi, kun Cain sai tietää Sadien järjestäneen Jasminelle abortin. Hän kidnappasi sekä Tom Kingin että Sadien ja vaati lunnasrahoja. Hän ampui Sadien Tomin kauhuksi, mutta tämä olikin ollut juonessa mukana. Kuultuaan valekuolemasta Carl King hommasi rahat, ja sieppausdraama oli ohi. Cain poistui uuteen elämään 2,5 miljoonaa mukanaan.

Debbie vankilassa ja Charityn uusi mies[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marraskuussa 2011 Debbie löysi kotiintullessaan isänsä sohvalta istumasta. Cain oli maksanut asianajajan, jonka avulla Debbie vapautui vankilasta ja tuli tukemaan tytärtään Sarahin huoltajuusoikeudenkäynnissä. Miehen vetovoima naisiin ei myöskään ollut hävinnyt. Debbien poikaystävä paljastui petturiksi Charityn kanssa, ja Cain maksoi tämän lähtemään kylästä Noahin kanssa, mutta Charity palasi jäädäkseen. Cain ei myöskään hyväksynyt Charityn uutta suhdetta Jai Sharman kanssa.

Avioliiitto Moiraan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moiran miehen Johnin kuoltua, Moiralle ja Cainille tuli rakkaushaluja. Suhde eteni avioliittoon. Myöhemmin Moira ja Cain saivat Isaac-nimisen pojan. Cain on myös Amy Wyattin Kyle-pojan biologinen isä. Cain on muuttunut Moiran seurassa vapaamielisemmäksi, mutta on edelleen suojelemassa perhettään ja sukuaan keinoja kaihtamatta ja lakia käyttäen omissa käsissään.

Vuonna 2019 (Suomessa 2021) Moiran ja Cainin avioliitto alkoi rakoilemaan. Nate vokotteli Moiran kanssaan useaan otteeseen sänkyyn. Moira yritti lopettaa suhteensa Nateen, mutta Nate painosti jatkamaan. Sittemmin selvisi sen kaiken olleen Naten kostosuunnitelma Cainille, olihan Cain Naten isä. Nate halusi kostaa Cainille Moiran kustannuksella sen, kun Cain jätti Naten tämän ollessa pieni.