Castrop-Rauxel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Castrop-Rauxel
Castrop-Rauxelin tori
Castrop-Rauxelin tori
vaakuna
vaakuna

Castrop-Rauxel

Koordinaatit: 51°33′00″N, 07°19′00″E

Valtio Saksa
Osavaltio Nordrhein-Westfalen
Hallintopiiri Münster
Piirikunta Recklinghausen
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 51,66 km²
Korkeus 99 m
Väkiluku (2011) 74 629
 – Tiheys 1 488 as./km²

Castrop-Rauxel on Saksan Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa sijaitseva kaupunki. Se sijaitsee Dortmundin luoteis- ja Bochumin koillislaidalla. Vuoden 2011 väestönlaskennassa siellä oli 74 629 asukasta.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ruhrin alueen ollessa 1800- ja suurimman osan 1900-luvusta suuri hiilikaivosten ja terässulattojen alue, Castrop-Rauxelissa sijaitsi jopa seitsemän hiilikaivosta. Viimeinen niistä suljettiin vuonna 1984.

Castrop-Rauxel on mainittu historiankirjoissa ensimmäistä kertaa vuonna 834 nimellä Villa Castorpe. Se sai vapaakaupunkioikeudet vuonna 1384 ja on ollut nykymuodossaan vuodesta 1975.

Kulttuuri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

WLT (Westfälische Landestheater) on kaupungin vanhin ja merkittävin kulttuurilaitos. Castrop-Rauxelissa on yksi elokuvateatteri, jossa on kaksi salia. Urheilun saralla kaupunki on tunnettu parhaiten hevosurheilusta ja 27-reikäisestä golfkentästään.

Kesäisin Castrop-Rauxelissa järjestetään suuri ulkoilmafestivaali Castrop Kocht Über, joka keskittyy ruokaan ja juomaan. Se kerää vuosittain jopa 500 000 vierailijaa, jotka kerääntyvät paikalle ympäri Saksaa.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Castrop-Rauxel on Kuopion ystävyyskaupunki ja se on ystävyyskaupunkinsa tavoin erittäin vihreä ja ulkoilumahdollisuuksia täynnä oleva kaupunki. Muun muassa jalkapallovalmentaja Dieter Hecking on syntynyt kaupungissa.

Castrop-Rauxelin Lutherinkirkko
Osa Castrop-Rauxelia Hernestä päin nähtynä

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Germany: Census population citypopulation.de. Viitattu 4.10.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]