Camdenin piirikunta (New Jersey)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Camden
Piirikunta rajoittuu luoteessa Delawarejokeen ja Pennsylvanian Philadelphiaan ja kurottuu kaakossa kohti Atlantin rannikon Atlantic Cityä.
Piirikunta rajoittuu luoteessa Delawarejokeen ja Pennsylvanian Philadelphiaan ja kurottuu kaakossa kohti Atlantin rannikon Atlantic Cityä.
Hallintokeskus Camden
Väkiluku (2016) 510 150

Camdenin piirikunta on Yhdysvaltojen New Jerseyn osavaltion piirikunta. Vuoden 2016 väestönlaskentaennusteessa sen asukasluku on 510 150, mikä tekee siitä osavaltion 8. suurimman piirikunnan.

Camdenin piirikuntaa halkoo kaakosta luoteeseen virtaava Cooperjoki, joka laskee Delawarejokeen. Piirikunta rajoittuu luoteessa jokeen, jonka vastarannalla on Philadelphian miljoonakaupunki. Piirikunnan hallintokaupunki on joen rannalla sijaitseva Camden, yksi osavaltion ja koko Yhdysvaltojen köyhimmistä ja rikollisuuden pahimmin vaivaamista kaupungeista. Monet muut piirikunnan luoteisosan taajamat, kuten Cherry Hill, Voorhees ja Haddon Heights, ovat sitä vastoin vauraampia Philadelphian esikaupunkeja.

Camdenin naapuripiirikuntia ovat koillisessa Burlington, kaakossa Atlantic, lounaassa Gloucester ja luoteessa Delawarejoen takana Pennsylvanian osavaltion Philadelphian piirikunta.

Camdenin piirikunnassa toimivat Rutgersin ja Rowanin yliopiston sivukampukset.

Asutuskeskuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupunkeja (city):

Borough-tyyppisiä:

Väestölaskenta-alueita (CDP):

Kunnallishallinnottomia alueita:

Kuvagalleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäiset artikkelit: en:Camden County, New Jersey & de:Camden County (New Jersey)