Calcio Padova

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Padova
Koko nimi Calcio Padova SpA
Lempinimet Biancoscudati, Patavini
Perustettu 1910
Kenttä Stadio Euganeo, Padova, Italia
– kapasiteetti 32 336
Sarja Serie C
Puheenjohtaja Daniele Boscolo Meneguolo
Päävalmentaja Bruno Caneo
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu
}}
Kolmas peliasu

Calcio Padova on vuonna 1910 perustettu italialainen jalkapalloseura Padovasta. Padova pelaa Serie C:ssä. Pääsarjatasolla, Serie A:ssa, seura pelasi viimeksi kaudella 1995–1996.

Padovassa on pelannut useita nimekkäitä pelaajia kuten esimerkiksi Kurt Hamrin, Walter Zenga, Angelo Di Livio, Alessandro Del Piero, Vincenzo Iaquinta, Demetrio Albertini, Goran Vlaović, Alexi Lalas ja Giuseppe Galderisi.

Syyskuusta 2010 alkaen joukkueessa pelasi suomalaispuolustaja Jonas Portin.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Padovan menestyksekkäin ajanjakso oli 1950-luvun lopulla, jolloin se Nereo Roccon valmennuksessa sijoittui kolmanneksi. Tuolloin seurassa pelasi muun muassa Kurt Hamrin, Sergio Brighenti ja Aurelio Milani. Padova putosi pääsarjatasolta 1962, minkä jälkeen se vietti 32 vuotta Serie B:ssä ja Serie C:ssä. Seura ylsi Italian cupin finaaliin 1967.

Padovan uusi nousu alkoi 1980-luvun alkupuolella, kun se nousi Serie B:hen. 1990-luvun alkuun mennessä Padova oli jo Serie B:n kärkijoukkueita ja 1994 se nousi voitettuaan playoff-ottelussa Cesenan. Padovan kausi oli vaikea, mutta se säilyi Serie A:ssa voitettuaan ratkaisevassa playoff-ottelussa Genoan. Seuraavan kauden jälkeen seura kuitenkin putosi ja luisu jatkui sen pudottua Serie C1:een 1998 ja Serie C2:een 1999. Serie B:hen Padova palasi takaisin kauden 2008–2009 päätteeksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Calcio Padova