Caddyshack II

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Caddyshack II
Caddyshack II 1988 poster.jpg
Ohjaaja Allan Arkush
Käsikirjoittaja
Tuottaja
Säveltäjä Ira Newborn
Kuvaaja Harry Stradling Jr.
Leikkaaja Bernard Gribble
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Ensi-ilta 22. heinäkuuta 1988
Kesto 98 min
Alkuperäiskieli englanti
Tuotto 11 798 302 USD[1]
Edeltäjä Latvasta laho
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Caddyshack II (tunnetaan myös nimellä Karheikossa kuhisee) on vuonna 1988 tehty jatko-osa vuoden 1980 komedialle Latvasta laho. Elokuvan pääosissa näyttelevät Jackie Mason, Dan Aykroyd, Robert Stack, Dyan Cannon, Chevy Chase, Jonathan Silverman ja Jessica Lundy.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kate Hartounian (Lundy) on juutalaisarmenialaisen kiinteistönvälittäjälesken tytär. Saadakseen jännitystä elämäänsä hän ystävystyy Miffy Youngin (Phillips), ylimielisen White Anglo-Saxon Protestant -tytön kanssa, joka yllyttää Katea ja hänen isäänsä liittymään heidän country clubiinsa. Kate ja hänen isänsä Jack (Mason) hakevat jäsenyyttä Bushwood-kerhosta.

Kun klubin jäsenet tapaavat Jackin, he hylkäävät miehen jäsenyyshakemuksen. Syy on Jackin törkeässä käytöksessä ja siinä, että hänellä oli aiemmin suhde Bushwoodin presidentin (Miffyn isän) Chandler Youngin (Stack) vaimon kanssa.

Vastaukseksi Jack, miljonääri kun on, ostaa valtaosan Bushwood-klubista sen omistaneelta Ty Webbiltä ja muuttaa sen huvipuistoksi.

Vaikka Katea nolottaakin isänsä toiminta, on hän silti tälle lojaali. Miffy vaatii Katea muuttamaan sukunimensä Hartounianista Hartiksi. Ymmällään ajatuksesta selkänsä kääntämisestä sukunsa nimelle, Kate kääntääkin selkänsä Miffylle ja muhinoi tämän isän kanssa.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva tuotti yli 11 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.[1]

Elokuva sai neljä Golden Raspberry -ehdokkuutta ja voitti niistä kaksi. Se oli ehdokkaana Worst Picture and Worst Actor -palkinnon saajaksi (Mason) ja voitti palkinnot Worst Supporting Actor (Aykroyd) ja Worst Original song (”Jack Fresh”).

Caddyshack II:n tunnuslaulun ”Nobody’s Foolin” esitti Kenny Loggins, jonka hittilaulu ”I’m Alright” esitettiin sarjan ensimmäisessä elokuvassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Caddyshack II Box Office Mojo. Viitattu 11.4.2012. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]