Boulderointi

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Boulderointia ulkona
Boulderointia sisähallissa Helsingin Pasilassa

Boulderointi tarkoittaa kiipeilyä matalilla kiipeilyseinillä, kallioilla tai siirtolohkareilla ilman varsinaisia varmistusvälineitä.

Koska boulder-reitit ovat enimmäkseen lyhyitä, reitin kiinnostavuus perustuu usein kiipeilytekniikan tai voimankäytön haasteisiin. Tyypillinen boulder-ongelma saattaa kiteytyä yhteen liikkeeseen, jossa on päästävä yhdestä tukipisteestä seuraavaan. Kiipeilijä voi käyttää pitkänkin ajan tämän haasteen voittamiseen, palaten saman ongelman ääreen viikosta toiseen. Boulderointi mahdollistaa keskittymisen pelkkään kiipeämiseen, ja sitä arvostetaan sekä omana kiipeilyn alalajina että harjoittelumuotona.

Boulderointivarusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkona kiipeillessä on hyvä pitää putoamista vaimentava patja eli pädi kiipeilypaikan alla etenkin, jos maasto on kivikkoista tai muuten epätasaista ja jaloilleen putoaminenkin saattaisi aiheuttaa nilkan nyrjähtämisen. Myös sisätiloissa pehmustematto on tavanomainen osa boulderointia. Muut yleiset boulderointivarusteet ovat kiipeilytossut, pussi käsien otetta parantavalle magnesiumjauheelle ja pieni harja otteiden puhdistamiseen.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Boulderointi.
Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.