Boråsin ammattikorkeakoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Textile Fashion Center Boråsissa.

Boråsin ammattikorkeakoulu on ammattikorkeakoulu Boråsissa Ruotsissa. Boråsin kunnan aikuiskoulutuskeskus toimii päävastuullisena koulutuksen järjestäjänä. Koulutusmuotoa kutsuttiin aikaisemmin nimityksellä kvalificerad yrkesutbildning (KY), mutta vuodesta 2009 lähtien on käytetty termiä ammattikorkeakoulu.

Koulutus aloitettiin vuonna 2001 logistiikka-alan koulutuksella, joka järjestettiin yhdessä Boråsin korkeakoulun kanssa. Vuonna 2002 aloitettiin tuotantotekniikan koulutus vaatetusteollisuuden koulutusohjelmassa. Myöhemmin koulutustarjontaa on täydennetty teknisten tekstiilien, sähköisen kaupan ja digitaalisen viestinnän, tuotantoteknologian, tukipedagogiikan ja lääketieteellisen sihteerin koulutuksilla. Vuonna 2009 aikuiskoulutuksen hammashoitajan ja sähköasentajan täydennyskoulutukset saivat ammattikorkeakoulututkinnon statuksen.

Koulun koulutukset järjestetään Textile Fashion Centerissä Simonslandissa ja aikuiskoulutuskeskuksen tiloissa Boråsin keskustassa. Nykyinen rehtori on vuodesta 2016 alkaen Josipa Matić.

Koulu on laajentunut aikuiskoulutustoiminnasta täydentämään Boråsin alueen tarvetta ammatillisesti koulutetulle henkilöstölle.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]