Booty (kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Booty”
Jennifer Lopez ft. Pitbull
Singlen ”Booty” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta A.K.A.
 Nauhoitettu  2013
 Julkaistu 23. syyskuuta 2014
 Formaatti Digitaalinen lataus
 Tuottaja(t) Cory Rooney, Jennifer Lopez, Benny Medina
 Tyylilaji Dance
 Kesto 03.23
 Levy-yhtiö Capitol
Jennifer Lopezin muut singlet
First Love
2014
”Booty”
2014
Feel the Light
2015
Pitbullin muut julkaisut
Can't Get Enough
2014
”Booty”
2014
Celebrate
2014

Booty on yhdysvaltalaisen laulaja-lauluntekijä Jennifer Lopezin kappale hänen kahdeksannelta, A.K.A.-studioalbumilta. Kappaleen sanoittivat ja tuottivat Cory Rooney, Lopez, sekä Benny Medina, vastaavien sanoittajien ollessa Chris Brown, Asia Bryant, Pitbull, Diplo, Lewis D. Gittus, Tedra Renee Wilson, ja Danny Omerhodic.[1] "Booty" sisältää samanlaisuuksia Diplo & Swickin kappaleen "Dat a Freak" kanssa, ja sillä vierailee Lopezin pitkäaikainen yhteistyökumppani Pitbull. "Booty" julkaistiin albumin kolmantena singlenä syyskuussa 2014.

Alun perin kappaleen nimi oli "Big Booty", jonka Lopez ensin poisti albumin kappalelistoilta sen takia kun hän ei tykännyt siitä ideasta että kappaleella olisi sellainen nimi. Sen jälkeen kun hän oli esittänyt kappaleen demon lapsiensa kanssa, hän tykästyi siihen ja myöhemmin Lopez oli vakuuttunut kappaleen nauhoittamisesta; nimeten sen kuitenkin muotoon "Booty". Kappale on kategorialtaan dance-kappale Lähi-idän musiikkivaikutteilla.[2] Kappaleen sanat antavat Lopezista sellaisen muotokuvan että hän kutsuu tytöt tanssilattialle viettämään hyvää aikaa sekä tanssimaan, samalla kun hetkuttavat peppujaan (engl. "booty").

"Booty" esitettiin ensimmäisen kerran Lopezin kriitikoille järjestämässä kuuntelutilaisuudessa, myöhemmin hän esitti pätkän kappaleesta konsertin aikana sekä esitti sen koko version Orchard Beachin konsertissa. Kappale sai pääosin positiivisen vastaanoton musiikkikriitikoilta, joista monet yllätyivät kappaleen hauskasta luonteesta, tanssiympäristöstä sekä Pitbullin esiintymisestä, mutta muutamat eivät käsittäneet kappaleen tarkoitusta. "Booty" on esitetty livenä lukuisia kertoja, kuten Good Morning Americassa. Minuutin pituinen klippi kappaleesta julkaistiin 13. kesäkuuta 2014 ja se sisältää Lopezin sekä joukon miehiä twerkkaamassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Booty (song)
Tämä musiikkisingleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.