Bobby Blotzer

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Robert John (Bobby) Blotzer (s. 22. lokakuuta 1958 Pittsburgh, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen rumpali, joka parhaiten tunnetaan Ratt-yhtyeen rumpalina. Hän on myös ollut mukana useissa sivuprojekteissa vuosien varrella.

Blotzer soitti uransa alussa Don Dokkenin yhtyeessä yhdessä tulevan Ratt-basistin Juan Croucierin kanssa. Kaksikko soitti myös Vic Vergeatin yhtyeessä 1980-luvun alussa ennen liittymistään glam metal-yhtye Rattiin vuonna 1982. Yhtye nousi suureen suosioon 1980-luvulla ja sen levyjä myytiin miljoonia kappaleita. Rattin hajottua suosion laskettua vuonna 1992 Blotzer vetäytyi perhe-elämän pariin ja päivätöihin. Yhtye kuitenkin teki comebackin noin viisi vuotta myöhemmin. Jäsenten ja varsinkin Blotzerin ja laulaja Stephen Pearcyn välit ovat kuitenkin olleet alusta saakka kireät[1] ja tämä on näkynyt Pearcyn erotessa useampaankin kertaan yhtyeestä vuosien aikana. Etenkin Blotzer tunnetaan värikkäistä kommenteistaan lehdistössä ja sosiaalisessa mediassa.

Vuonna 2015 Stephen Pearcyn erottua jälleen edellisvuonna yhtyeestä, Blotzer kokosi uuden kokoonpanon, jolla hän lähti kiertueelle soittamaan Rattin kappaleita. Alun perin yhtye toimi nimellä Bobby Blotzer's Ratt Experience, mutta lyhensi myöhemmin nimen Ratt-muotoon, sillä Blotzer ilmoitti hänellä olevan oikeuden käyttää yhtyeen nimeä[2]. Blotzer vetosi hänen ja kitaristi Warren DeMartinin omistamaan WBS Inc.-yhtiöön, joka hallinnoi Rattin nimeä. DeMartini yritti pysäyttää Blotzerin oikeustoimien kautta tässä kuitenkin aluksi onnistumatta[3][4]. Vuonna 2017 Rattin alkuperäisjäsenet DeMartini, Pearcy ja Croucier kokosivat yhtyeen uudelleen ja ottivat nimen käyttöön vetoamalla 1980-luvulla tehtyyn sopimukseen, joka oikeuden mukaan oli edelleen voimassa[5]. Blotzer kommentoi asioita värikkäästi muun muassa Facebook-sivuillaan ja on aikonut jatkaa oikeustaistelua vanhoja yhtyetovereitaan vastaan[6].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Stephen Pearcy, Sam Benjamin: Sex, Drugs, Ratt & Roll: My Life in Rock. Gallery Books, 2014.
  2. Revamped RATT To Embark On 'Re-Invasion Tour' BLABBERMOUTH.NET. 23.9.2015. Viitattu 26.7.2018. (englanniksi)
  3. RATT's WARREN DEMARTINI Sues BOBBY BLOTZER For Passing Off 'Tribute Band' As Real Thing BLABBERMOUTH.NET. 2.10.2015. Viitattu 26.7.2018. (englanniksi)
  4. RATT www.facebook.com. Viitattu 26.7.2018.
  5. Reunited RATT Announces U.S. Tour Dates BLABBERMOUTH.NET. 28.2.2017. Viitattu 26.7.2018. (englanniksi)
  6. Bobby Blotzer continuing Ratt litigation and states knows why Warren DeMartini is out of the band – Sleaze Roxx sleazeroxx.com. Viitattu 26.7.2018. (englanniksi)