Blitz (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Blitz
Luoja(t) Terry Kavanagh, Alex Suviek & Joe Rubinstein
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Web of Spider-Man #99 (1994)
Henkilötiedot
Oikea nimi Tuntematon
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Uudet Suostuttelijat
Voimat Suuret fyysiset voimat

Blitz on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto, jonka ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisen Web of Spider-Man -lehden numerossa 99 (1993). Blitzin loivat Terry Kavanagh, Alex Suviek ja Joe Rubinstein.

Suomessa Blitz esiintyi ensimmäisen kerran Hämähäkkimies-lehden numerossa 9 (1994).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vain vähän tiedetään Blitzin alkuperästä. Ei ole tiedossa miten hän sai voimansa tai mistä syystä hän valitsi superroiston uran. Hän teki itsensä tiettäväksi liittyessään Uusiin Suostuttelijoihin.

Kun Uudet Suostuttelijat palkkasivat Hopeasapelin entisen aviomiehen, palkkasoturi Muukalaisen tappamaan Veriruusun, juuri Blitz ja Ankerias lähetettiin tätä vastaan. Parivaljakko hyökkäsi Muukalaisen toimistoon yrittäen tuhota kaikenlaiset todisteet, jotka mustaisivat Uusien Suostuttelijoiden mainetta. Sattumalta myös Hämähäkkimies osui paikalle tehdessään omia tutkimuksiaan. Blitz ja Ankerias hyökkäsivät supersankarin kimppuun, mutta neuvokas Hämähäkkimies käänsi Ankeriaan sähköisyyden Blitziä vastaan.

Haihtuja pelasti kaksikon siirtämällä nämä turvaan Hämähäkkimiehen luota. Myöhemmin Veriruusu jäljitti Uudet Suostuttelijat näiden päämajalle ja Blitz, yhdessä Uusien Suostuttelijoiden Ulkorenkaan jäsenten kanssa riisui tämän aseista. Hämähäkkimies kuitenkin saapui paikalle luomassaan teräshaarniskassa ja onnistui voittamaan superroistot. Blitz luovutettiin myöhemmin poliisille[1].

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blitz omaa suuret fyysiset voimat. Hänen arvellaan nostavan noin kymmenen tonnia[2].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hämähäkkimies #9 (1994). Kustannus Oy Semic.
  2. http://www.marvunapp.com/Appendix/blitzenforcers.htm

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]