Battle Sheep

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Battle Sheep on strateginen lautapeli, johon tarvitaan 2–4 pelaajaa. Pelin on suunnitellut Francesco Rotta ja kuvituksen on tehnyt Andrea Femerstrand. Peli voitti Suomen Leluyhdistyksen vuoden perhepeli 2014 -palkinnon. Pelin ikäsuositus on seitsemästä vuodesta ylöspäin.

Neljän pelaajan peli Battle Sheepiä Lohjalla

Säännöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuvalmistelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajat ottavat yhden värin 16 lammasta ja pinoavat ne eteensä. Pelaajat ottavat kukin neljä laidunlaattaa. Valitkaa aloittaja, joka laittaa yhden laitumen pöydän keskelle. Järjestyksessä myötäpäivään jokainen pelaaja lisää laitumen viereen uuden laidunlaatan, kunnes kaikki laitument on pelattu. Uusien laattojen tulee koskettaa vähintään yhdeltä sivultaan. Kun laidun on valmis, pelaajat laittavat vuorojärjestyksessä myötäpäivään 16 lampaan pinonsa johonkin laudan reunan heksoista.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tavoitteena on valloittaa eniten tilaa laitumilta. Pelin aloittaa pelaaja, joka ensimmäisenä laittoi lampaansa laitumelle. Pelaajat tekevät siirtoja valitsemalla jonkun lammaspinoistaan ja jakamalla sen kahteen osaan. Ylempi osa pinosta liikkuu suorassa linjassa johonkin suuntaan, kunnes se törmää lampaasen tai laudan reunaan. Lähtöheksaan on jätettävä vähintään yksi lammas. Peli jatkuu ja pelaajat jakavat pinojaan ja siirtävät lampaita uusille laitumille. Pino on jumissa, kun sen ympärillä on muiden pelaajien lampaita ja laudan reunaa, eikä sitä voi enää jakaa ja siirtää.

Pelin päättyminen ja voittaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun pelaajan kaikki pinot ovat jumissa, hän putoaa pois pelistä. Peli päättyy, kun kukaan ei voi enää liikkua. Peli voittaa pelaaja, jolla on hallussaa eniten laidunmaata (heksoja). Tasapelin ratkaisee se, kenellä on isoin yhtenäinen lammaslauma viereisillä heksoilla.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Battle Sheep lautapelin ohjevihko

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Battle Sheep