Bad beat

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Bad Beat on pokeritermi. Sillä tarkoitetaan sitä, kun pelaaja häviää alun perin todennäköisyyksien perusteella paremmalla kädellä huonommalle kädelle.

Esimerkkitilanteessa pelaaja A:lla on kädessään kaksi ässää (A-A). Pelaaja B pitää kädessään kuningasta ja kuningatarta (K-Q). Pelaaja B saa muodostettua hyvällä onnella pöytään tulevista viidestä yhteiskortista kaksi paria (K-K-Q-Q) ja näin ollen voittaa Pelaaja A:n yhden parin (A-A). Näin ollen pelaaja A kärsi "bad beatin".

Yleisesti "bad beatilla" kuitenkin tarkoitetaan tilannetta, jossa hävinneellä pelaajalla on kädessään todella vahva käsi. Esimerkiksi jos pelaaja häviää täyskädellä ässät täynnä kuninkaita (A-A-A-K-K) värisuoralle (A-K-Q-J-10 samaa maata).

Joillakin kasinoilla ja nettipokerisivustoilla on käytössä käteispeleissä ns. bad beat jackpot (BBJ).[1][2] Bad beatissa häviävälle pelaajalle maksetaan "lohdutuspalkintona" bad beat jackpot. Palkinnon suuruus ja ehdot riippuvat pelipaikasta. Usein ehdot bad beat jackpotin saavuttamisessa ovat melko kovat, esimerkiksi jotkut sivustot vaativat, että häviäjällä tulee olla vähintään täyskäsi, ässät täynnä kuninkaita (A-A-A-K-K) ja usein molempia/kaikkia käsikortteja tulee käyttää pelistä riippuen.

Jotkut pokeriammattilaiset ovat sitä mieltä, että nykyään vaaditaan enemmän taitoa selviytyä bad beateista henkisesti kuin ennen, sillä tuurilla pelaavia amatöörejä on alkanut ilmaantua paljon pokeriturnauksiin. Pahan bad beatin kärsinyt pelaajaa saattaa alkaa pelata epävarmasti ja uhkarohkeasti seuraavissa käsissä ja näin ollen hävitä helposti, eli mennä "tilttiin".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]