BBC Mundo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

BBC Mundo oli BBC World Servicen espanjankielinen radiokanava, joka lähetykset olivat kuultavissa latinalaisessa Amerikassa. Lähetykset alkoivat 14. maaliskuuta 1938. Kanava lakkautettiin helmikuussa 2011 osana BBC:n säästötoimia.[1]

BBC Latin American Service perustettiin 1938 vastineeksi Italian ja Saksan Etelä-Amerikkaan suunnatuille radiokanaville. Tuolloin se lähetti viikossa neljä tuntia ohjelmaa espanjaksi ja portugaliksi. Toisen maailmansodan jälkeen palvelun laajuus pieneni BBC:n kehittäessä Itä-Eurooppaan suunnattua toimintaansa. Samalla radiokanavasta tuli Britannian hallituksen ja liittoutuneiden äänitorven sijaan neutraalisti uutisia lähettävä kanava. Kanava palasi kuitenkin hallituksen propagandatorveksi vuoden 1982 Falklandin sodan aikana. Vuonna 2005 BBC Latin American Servicen nimi muutettiin BBC Mundoksi, kun portugalinkielinen BBC Brasil irrotettiin siitä ja kanava halusi palvella myös Yhdysvaltain espanjankielistä väestöä.

Radiokanavan lakkauttamisen jälkeen sen nimi jäi BBC:n espanjankielisen verkkosivuston ja sen viikoittaisen podcastin käyttöön.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. BBC ends Spanish radio broadcasts for Latin America 25.2.2011. BBC. Viitattu 17.7.2011. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä radioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.