Avoin innovaatio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Avoin innovaatio (engl. Open Innovation) on professori Henry Chesbrough'n konseptoima termi. Hän työskentelee Open Innovation Centerissä Kalifornian yliopistossa Berkeleyn kampuksella.

Yritykset ovat alkaneet etsiä uusia toimintatapoja innovaatioprosessiensa tehokkuuden ja tuottavuuden parantamiseksi. Niitä ovat muun muassa niin aktiivinen ideoiden ja teknologioiden etsintä yrityksen ulkopuolelta kuin yhteistyö toimittajien ja kilpailijoiden kanssa asiakkaiden arvon luomiseksi. Yksi tärkeä piirre on yrityksen strategiaan sopimattomien ideoiden ja teknologioiden jatkokehitys tai lisensointi. Avoin innovaatio on toimintatapa joka vastaa edellä mainittuihin haasteisiin.

Innovaatiotyypit voidaan jakaa kolmeen luokkaan: sisäänpäin suuntautuva, ulospäin suuntautuva ja yhteistyöhön perustuva innovaatio[1][2]. Avoin innovaatio määrittelee mikä yrityksen ulkopuolinen tieto tulisi hyödyntää yrityksen toiminnassa ja mikä yrityksen sisäinen tieto tulisi ulkoistaa. Vastaavasti suljettu innovaatio rajoittaa sisäisen tiedon käytön ainoastaan yrityksen sisälle, eikä hyödynnä yrityksen ulkopuolella olevaa tietoa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yongbo Sun, Jingyan Liu, Yixin Ding: Analysis of the relationship between open innovation, knowledge management capability and dual innovation. Technology Analysis & Strategic Management, 2.1.2020, nro 1, s. 15–28. doi:10.1080/09537325.2019.1632431. ISSN 0953-7325. Artikkelin verkkoversio. en
  2. Barbaroux, P., Attour, A. & Schenk, E.: Knowledge Management and Innovation 2006. John Wiley & Sons. Viitattu 26.11.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]