atWar

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

atWar
Käynnissä oleva maailmanlaajuinen peli.
Käynnissä oleva maailmanlaajuinen peli.
Kehittäjä Amok, Ivan & Sun Tzu
Julkaisija ProtoBytes
Julkaistu 19.5.2010
Lajityyppi vuoropohjainen strategiapeli (en)
Pelimuoto reaaliaikainen strategiapeli
Vaatimukset verkkoselain
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

atWar (entinen Afterwind) on netissä ilmaiseksi pelattava vuoropohjainen strategiapeli, joka muistuttaa Risk-lautapeliä. AtWar on selainpeli, joka vaati aiemmin Silverlightin pelaamiseen, mutta nykyään se toimii ilman liitännäisiä kaikilla HTML5-standardeja noudattavilla verkkoselaimilla. Peli tuli suomenkieliseksi 17.4.2014.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AtWarissa on tarkoituksena valloittaa maailma. Muiden pelaajien kanssa voi liittoutua tai heidän kanssaan voi solmia rauhan ja heille voi julistaa sodan. Ensin valitaan oma valtio, josta aloittaa. Sen jälkeen ostetaan yksiköitä (esim. tankkeja, jalkaväkeä, pommikoneita). Sitten yksiköt liikutetaan kaupunkiin, johon haluaa hyökätä. Peleistä tienaa pelimenestyksen mukaan SP:tä eli strategiapisteitä, jolla voi ostaa uusia strategioita ja yksiköitä. Pelaajat pelaavat peliä samanaikaisesti ja vuorot kestävät nopeassa pelissä 1-12 minuuttia ja rennossa pelissä 12-48 tuntia. Pelaajia voi olla normaalisti enintään 10, mutta jos pelin aloittajalla on Premium-tilaus, voi pelaajia olla 20. Pelissä on oikeat valtiot ja kaupungit. Suurimmat valtiot (Venäjä, Kanada, Kiina, USA, Brasilia ja Australia) on jaettu osiin, kun taas pienimpiä (esim. Monaco, Andorra, Vatikaani) ei ole. Jotkin ovat pelissä vain, jos pelin alussa laitetuissa asetuksissa on laitettu ekstra kaupungit. Pelissä on yli 160 valtiota. AtWariin on myös mahdollista ostaa Premium-tilaus, jolla saa avattua lisäominaisuuksia.

Yksiköt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AtWarissa on kolmentyyppisiä yksiköitä: maavoimat, merivoimat ja ilmavoimat. Maavoimiin kuuluvat jalkaväki, miliisit ja tankit. Merivoimiin kuuluvat kuljetusalukset ja sotalaivat. Ilmavoimissa on kuljetus- ja pommikoneita. Strategiapisteillä voi ostaa uusia yksiköitä (esim. merijalkaväki, tiedustelukoneet).

Strategiat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AtWarissa on alussa valmiina pelattavana kolme erilaista strategiaa. Strategiapisteillä niitä voi ostaa lisää viisi erilaista (esim. imperialisti, salamasota). Lisäksi on vielä viisi erilaista Premium-strategiaa, joita voi pelata vain Premium-tilauksen ostanut pelaaja.

Kartat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AtWarissa on myös mahdollista pelata muita karttoja kuin normaalia maailmankarttaa. Pelaajien tekemiä karttoja löytyy runsaasti erilaisia. Ilman Premium-tilausta ei voi tehdä omaa karttaa tai aloittaa itse pelaajien tekemillä kartoilla pelejä, mutta voi liittyä toisten pelaajien tekemiin peleihin. Suosituin pelaajan tekemä kartta on Ancient World, jota on pelattu yli 32 000 kertaa.[1]

Koalitiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AtWarissa on mahdollista perustaa oma koalitio eli klaani, jos omistaa Premium-tilauksen. Toisten pelaajien tekemiin koalitioihin voi liittyä myös ilman Premium-tilausta. Koalitiot voivat pelata toisiaan vastaan klaanisotia. Toiselle koalitiolle ei kuitenkaan voi julistaa sotaa vaan ne sovitaan keskenään. Koalitioon kuuluvat Johtajat, Upseerit sekä normaalit jäsenet. Vain Johtajat ja Upseerit voivat aloittaa klaanisodan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. atWar fi.atwar-game.com. Viitattu 23.12.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]