Asta Raami

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Asta Raami (s. 1967[1]) on Aalto-yliopistosta valmistunut taiteen tohtori ja intuition tutkija.[1] Raami käsitteli vuonna 2015 valmistuneessa väitöskirjassaan intuition hyödyntämistä.[2] Raamin mukaan intuition hyödyntämistä voi harjoitella, ja se auttaa ongelmien ratkaisussa päättelyn rinnalla.[2] Raami on kirjoittanut kirjat Älykäs intuitio ja Intuitio3.

Raami jaottelee intuition kolmeen osaan: vaistointuitioon, asiantuntijaintuitioon ja superintuitioon.[3] Vaistointuition hän määrittelee primitiiviseksi intuitioksi, joka auttaa meitä selviytymään. Asiantuntijaintuitio pohjautuu oppimiseen ja kokemukseen omasta ammatista. Superintuitio on Raamin mukaan järjetön ajatus, joka ylittää opitun ja koetun.

Raami on suorittanut yliopistotutkinnot sekä kasvatustieteistä, graafisesta suunnittelusta että digitaalisesta mediasta.[1] Hän opetti ja tutki 15 vuoden ajan Taideteollisessa korkeakoulussa (nyk. Aalto-yliopisto) luovuuden kehittämistä ja yhteisöllistä tiedonrakentamista sekä toimi luovan suunnitteluprosessin lehtorina.[4]

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]