Askelkyykky

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Askelkyykky

Askelkyykky on lihaskuntoharjoite, joka rasittaa nelipäistä reisilihasta, pakaralihaksia sekä takaraajan lihaksia (puolijänteinen lihas, puolikalvoinen lihas ja kaksipäinen reisilihas). Riippuu kyykyn pituudesta, vaikuttaako se enemmän nelipäiseen reisilihakseen vai pakaralihaksiin.

Askelkyykky suoritetaan seisoen jalat hartialeveydellä. Ensin astutaan askel eteen- tai taaksepäin ja kyykistytään. Sitten jalka vedetään takaisin ja suoritetaan sama liike toisella jalalla. Polven kuuluu olla 90 asteen kulmassa suoraan varpaiden yläpuolella (liian lyhyt askel aiheuttaa ylimääräistä painetta polvelle). Takajalan polvi taipuu lähes maahan asti. Liikkeeseen saadaan tehoa ja vaihtelua yllä mainitulla kyykyn pituuden vaihtelulla sekä käyttämällä painoja vastuksena. Liike voidaan myös tehdä käyttäen apuna penkkiä tai vinopenkkiä. Askelkyykky kävellen tehdään siten, että suoritetaan askelkyykky joka askeleella. Askelkyykky paikallaan voidaan tehdä joko vuorojaloin tai keskittyä yhteen jalkaan kerrallaan.

Vaikka askelkyykyn voi tehdä pelkällä ruumiinpainolla, useimmiten kehittyneemmät voimaharjoittelijat tekevät sen käsipainot käsissä tai levytanko hartioilla. Yleensä jos painoa on paljon, käytetään levytankoa, jota on helpompi kantaa kuin käsipainoja, jotka vaativat myös vahvoja käsiä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Lunge (exercise)