Arkkitehtitoimistojen liitto ATL

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL ry on vuonna 1988 perustettu itsenäinen elinkeinoelämän etujärjestö, jonka tarkoituksena on "rakentamisen ja ympäristön laadun parantaminen arkkitehtipalveluja kehittämällä". Liiton ammatilliset pätevyysvaatimukset ovat tiukat. Jäsenyrityksiä on yli 240.

Jäseneksi hyväksytyn arkkitehtitoimiston vetäjien tulee olla korkeasti koulutettuja, ammattitaitoisia ja kokeneita. Heidän tulee olla arkkitehteja ja Suomen Arkkitehtiliitto ry SAFAn, jäseniä. Heidän tulee päätoimisesti harjoittaa suunnittelu- ja konsulttitoimintaa. Ennen jäsenyyttä ATL:n jäsentoimiston on harjoitettava itsenäistä suunnittelu- ja konsulttitoimintaa (esim. arkkitehtisuunnittelua) vähintään kolmen vuoden ajan. Lisäksi toimiston suunnittelujohdon vaatimuksena on seitsemän vuoden suunnittelukokemus.

ATL:n jäsentoimisto on arkkitehtuuriin sitoutunut. Toimiston vetäjien on omistettava yrityksen enemmistö ja toimittava vastuullisina johtajina.

Arkkitehtitoimistojen liitto ATL ry tekee yhteistyötä rakennusalan muitten liittojen kuten SKOLin, RILin, SAFAn, RT:n STULin ym. kanssa.

Liiton puheenjohtajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]