Arador Innovations Oy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Arador Innovations Oy on suomalainen mediatuotantoyritys, joka kehittää muun muassa tiedesarjakuvia, virtuaalitodellisuuskokemuksia ja opetusvideoita. Yrityksen erikoisala on eläinten käyttäytymistä ja hyvinvointia koskevan tieteellisen tiedon yleistajuistaminen. Osa sen tuotteista on suunnattu oppilaitoksille ja eläimiin liittyvien alojen ammattilaisille, osa taas eläinten omistajille ja harrastajille. [1]. Yritys on perustettu vuonna 2019, ja sen päätoimipaikka on Espoossa. [2]

Julkaisuja ja käynnissä olevia kehityshankkeita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joulukuussa 2023 Arador Innovations Oy:n kustannusosasto Arador Publishing julkaisi sarjakuvamuotoisen tietokirjan The Mind of a Horse. Science Meets Comics Mind of a Horse ja sen suomennoksen Hevosen mieli. Tiedettä sarjakuvana Hevosen Mieli. Kirjan tekijät ovat Helena Telkänranta, Maija Karala ja Ville Sinkkonen. Kirja on saanut myönteisen vastaanoton kansainvälisesti [3] ja Suomessa [4].

Yrityksen video- ja pelituotanto-osasto Arador Productions tuottaa muun muassa virtuaalitodellisuuskokemuksia. Niiden tuotannossa se tekee yhteistyötä suomalaisen virtuaalitodellisuusstudio Teatime Research Oy:n kanssa. Käynnissä olevia hankkeita ovat koiran kokemusmaailmaa valottava virtuaalitodellisuuskokemus, josta on julkaistu näyte- eli demoversio Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK:n osarahoittamana [5] sekä lypsykarjatiloja ja maatalousoppilaitoksia varten kehitettävä, virtuaalitodellisuutta hyödyntävä ammatillinen oppimisympäristö, jonka tuotannon rahoittaa Euroopan unionin rahoitusinstrumentti EIP (European Innovation Partnerships) [6].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arador Innovations Oy:n etusivulle

Sunnuntaivieras-podcast, Helena Telkänranta avaa hevosen mieltä sarjakuvan keinoin, Yle Areena 28.1.2024