Anu Rinkinen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Anu Rinkinen (s. 1972) on suomalainen runoilija, suomentaja, vapaa toimittaja ja kirjallisuuden ja luovan kirjoittamisen opettaja. Koulutukseltaan Rinkinen on filosofian maisteri pääaineenaan yleinen kirjallisuustiede, jota hän opiskeli Helsingin yliopiston lisäksi Bolognan ja Rooman (Università Roma Tre[1]) yliopistoissa. Rinkinen on opiskellut kirjoittamista Oriveden Opistossa.

Rinkinen debytoi runoilijana vuonna 2002 esikoiskokoelmallaan Nainen on irrottautunut maasta. Rinkisen toinen runokokoelma Budapest on konvehti [2]ilmestyi vuonna 2018[3].

Lisäksi Anu Rinkisen runoja on ilmestynyt antologioissa Sanojen saloilla (1993), Runon viiniä (2000), Mot Mot Elävien runoilijoiden klubin vuosikirja (2001), Tulevaisuuden kuiskaavat tuulet - Runoja parhaaseen nuoruuteen (2003), Kiilan albumi (2005), Rajattomia kuvitelmia (2010) sekä Olet täyttänyt ruumiini tulella. Eroottisen runouden antologia (2017). Rinkisen runoja on julkaistu myös kirjallisuuslehdissä Tuli&Savu, Lumooja ja Kulttuurivihkot.[4]

Anu Rinkinen on suomentanut italialaista runoutta kahteen italialaisen runouden antologiaan: Italian runoutta 1900-luvulta (2004) ja Miten paljon teistä täältä näkyy. Italialaista nykyrunoutta 1960-2000 (2006). Lisäksi Rinkinen on toimittanut ja suomentanut sisilialaisen nykyrunouden antologian Valkosoihtujen tasangolle (2004).

Anu Rinkinen on kirjoittanut myös kaksi matkaopasta Roomaan: Mondo matkaopas Rooma (2008) ja Tripsteri matkaopas Rooma (2018). Rinkinen kirjoittaa suomalaiselle Tripsteri-matkailusivustolle Roomasta[5] ja Sisiliasta[6], joissa hän on asunut ja asuu edelleen osan vuodesta. Rinkinen on Tripsterin perustajajäsen yhdessä muiden aiemmin Mondon matkaoppaita kirjoittaneiden toimittajien kanssa.[7]

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Runoteokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomennokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Runoja antologioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matkaoppaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wikipedia: Nettiviite sv.wikipedia.org.
  2. ntamo: Budapest on konvehti ntamo.net.
  3. ntamo: Kustantamo ntamo.net.
  4. Kulttuurivihkot: Kulttuurivihkot kulttuurivihkot.fi.
  5. Tripsteri: Matkailublogi tripsteri.fi.
  6. Tripsteri: Digitaalinen matkailusivusto tripsteri.fi.
  7. Tripsteri.fi: Nettisivu Tripsteri tripsteri.fi.
  8. Kiiltomato: Arvostelu kiiltomato.net.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]