Anthony Zimmer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Anthony Zimmer
Ohjaaja Jérôme Salle
Käsikirjoittaja Jérôme Salle
Tuottaja Olivier Delbosc, Marc Missonnier, Alain Terzian
Säveltäjä Frédéric Talgorn
Kuvaaja Denis Rouden
Leikkaaja Richard Marizy
Pääosat Sophie Marceau, Yvan Attal, Sami Frey, Gilles Lellouche, Daniel Olbrychski, Samir Guesmi, Dimitri Rataud
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Ranska
Tuotantoyhtiö StudioCanal
Ensi-ilta 27. huhtikuuta 2005
Kesto 90 minuuttia
Alkuperäiskieli Ranska
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Anthony Zimmer on Jérôme Sallen ohjaama ja 27. huhtikuuta 2005 ensi-iltansa saanut ranskankielinen romanttinen trilleri, jonka pääosissa näyttelevät Sophie Marceau ja Yvan Attal.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuvan päähenkilö on Yvan Attalin esittämä Anthony Zimmer, joka on ympäri maailmaa etsinäkuulutettu rikollinen. Hänen ulkonäköänsä ei tunneta, sillä hän on käynyt plastiikkakirurgisessa leikkauksessa muuttamassa ulkonäköään ja ääntään.

Sami Freyn esittämä etsivä Akerman virittää Zimmerille ansan hänen entisen rakastajansa Chiaran (Sophie Marceau) avulla. Chriara odottaa tapaavansa Zimmerin ravintolassa, mutta saakin ansan tajunneelta Zimmeriltä kirjeen, jossa hän käskee Chiaraa etsimään juna-asemalta häntä muistuttavan henkilön toteuttaakseen suunnitelmansa. Chiara löytää junasta helppouskoisen Françoisin, jolla on samanlaiset piirteet kuin Zimmerillä.

Elokuvassa seurataan Chiaraan rakastuneen Françoisin pakomatkaa häntä jahtaavalta rikollisjoukolta, joka luulee häntä oikeaksi Zimmeriksi. Elokuvan lopussa François paljastaa Charialle olevansa Anthony Zimmer, joka käskee häntä pakenemaan ennen kuin ilmoittaa asiasta poliisille. Zimmer kieltäytyy lähtemästä ilmasta Chariaa, ja uhkaa muussa tapauksessa antautua poliisille. Chiara suostuu lopulta lähtemään Zimmerin mukaan, ja päättää olla paljastamatta hänen henkilöllisyyttään poliisille tämän luovuttua varastamista rahoistaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Sophie Marceau   … Chiara  
 Yvan Attal   … François Taillandier  
 Sami Frey   … Akerman  
 Gilles Lellouche   … Müller  
 Daniel Olbrychski   … Nassaiev  
 Samir Guesmi   … Driss  
 Dimitri Rataud   … Perez  

Uudelleenfilmatisointi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvasta julkaistiin vuonna 2010 uudelleenfilmatisointi, The Tourist. Yhdysvaltalaisversion ohjasi Florian Henckel von Donnersmarckin ja pääosia näyttelevät Johnny Depp, Angelina Jolie ja Timothy Dalton.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]