Animenz

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maik Guo (Animenz)
Henkilötiedot
Syntynyt 17. maaliskuuta 1991 (ikä 29)
Saksa Saksa
Ammatti pianisti
Arvonimi musiikin kandidaatti
Muut tiedot
Aktiivisena 11. marraskuuta 2009–
Aiheesta muualla
Kotisivu

Maik Guo, taiteilijanimeltään Animenz (s. 17. maaliskuuta 1991) on saksalaissyntyinen absoluuttisen sävelkorvan omaava pianisti, joka on tullut tunnetuksi klassisen musiikin elementtejä lainaavista virtuoosimaisista pianosovituksistaan.

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Guo aloitti pianonsoiton kuusivuotiaana, ja omien sanojensa mukaisesti hän oli ollut ”heti pianon valloittama, koska hän pystyi tuottamaan niin kauniitä ääniä painamalla sen koskettimia.” Vuotta myöhemmin hän piti ensimmäisen resitaalinsa ja otti osaa lapsille suunnattuu pianokilpailuun. Kahdeksanvuotiaana Guo huomasi omaavansa absoluuttisen sävelkorvan, kun hän pystyi soittamaan erään televisiosarjan tunnusmusiikin ilman nuotteja. Täkeänä asiana lapsuudessaan Guo mainitsee animen, joka auttoi muokkaamaan hänen nykyistä elämäänsä ja ammattia.

Aliaksen synty ja tie nykyhetkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ollessaan viisitoistavuotias, Guo sai tietää YouTubesta. Harmikseen hän kuitenkin huomasi, että kaikissa animepianovideoissa ei ollut tarjolla nuotteja, vaan ne olivat improvisoitu. Tuolloin Guo päätti, että hän tahtoo tehdä nuotteja animen musiikkiin liittyen. 11. marraskuuta 2009 Guo loi sivuston, jolle hän jakaisi tekemiään nuotteja ilmaiseksi. Samalla sai alkunsa hänen aliaksensa ”Animenz”. Guo kuitenkin huomasi, ettei hänen sivustonsa itsessään ollut tarpeeksi tehokas keino nuottien levittämiseen. Ratkaisuna tähän hän loi 13. tammikuuta 2010 YouTubeen kanavan, jolle hän latasi videoita hänestä itsestään soittamassa sovittamiaan kappaleita.[1]

Ajan myötä Guo alkoi kerätä kasvavissa määrin seuraajia, ja ennen pitkää hän alkoikin konsertoimaan eri maissa. Tällä hetkellä Guo on pitänyt yli 60 yksittäistä konserttia ympäri maailmaa, hänen YouTube-kanavaansa on tilannut yli 1,4 miljoonaa ihmistä ja näyttökertoja tällä hetkellä on yli 267 miljoonaa kappaletta. 27. lokakuuta vuonna 2016 Guo ilmoitti, että hän jäisi vuodeksi tauolle aliaksensa Animenzin ylläpitämisestä, jotta hän voisi saattaa opintonsa loppuun.[2]

1. tammikuuta vuonna 2018 Guo ilmoitti jatkavansa toimintaansa Animenzina.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Guo, Maik: The Story behind "Animenz" youtube.com. 4.8.2013. Viitattu 9.9.2018.
  2. Guo, Maik: This is the official final post on Facebook before I will retire for one year to focus on my studies. facebook.com. 27.10.2016. Viitattu 9.9.2018.
  3. Guo, Maik: The Year 2017 facebook.com. 1.1.2018. Viitattu 9.9.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]