Anastasianismi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Liikkeen asutusta.

Anastasianismi on new age -tyylisenä uskontona usein pidetty liike: Se perustettiin Venäjällä 1997 ja on levinnyt muuallekin maailmaan.[1]

Liike pohjautuu Vladimir Megren kirjoittamiin teossarjaan 'Soivat seetripuut'[2]. Monet liikkeen kannattajat ovat myös slaavilaisen muinaisuskon kannattajia, mutta liike ei edusta tätä uskoa. Liike on luonnonuskoa, jossa pyritään harmoniseen vuorovaikutukseen luonnon kanssa. Se korostaa moraalista vastuuta, koska ihmiset kytkeytyvät kaikkeen ympärillä olevaan: luontoon, toisiin ihmisiin .Liikkeen perusarvoja ovat perhe, perinne ja ympäristöaate. Venäjän ortodoksikirkko suhtautuu kielteisesti anastasianismiin.lähde?

Liikkeen perusarvoja ovat perhe, perinne ja ympäristöaate.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Chernishkova Zoya E.: Religions of «New Age»: religion studies'analysis. Журнал Сибирского федерального университета. Гуманитарные науки, 2014, nro 7. ISSN 1997-1370. Artikkelin verkkoversio. (venäjäksi)
  2. Daria Shevtsova, “Traditional” in the Russian New Age Community of Ecovillagers New Age Guru 17.10.2019. viitattu 18.3.2024 (englanniksi)