Althalus: Matka maailman ääriin

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Althalus: Matka maailman ääriin
The Redemption of Althalus
Althalus.jpg
Alkuperäisteos
Kirjailija David ja Leigh Eddings
Kieli englanti
Genre fantasia, seikkailu
Julkaistu 2000
Suomennos
Suomentaja Pasi Punnonen
Kustantaja Karisto
Julkaistu 2001
Ulkoasu kovakantinen
Sivumäärä 907
ISBN 951-23-4241-3
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Althalus: Matka maailman ääriin (engl. The Redemption of Althalus) on David ja Leigh Eddingsin vuonna 2000 kirjoittama itsenäinen fantasiaromaani. Kirjassa tapahtumapaikat kehittyvät vuosisatojenkin saatossa. Suomeksi teos ilmestyi vuonna 2001.

Kirjan päähenkilö on ammattivaras Althalus, jonka Dweia-niminen jumalatar palkkaa pelastamaan maailman ilkeältä Daeva-veljeltään ja tämän kätyriltä Ghendiltä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Onnettaren lempilapsi ja loistavat puheenlahjat omaava Althalus on alkanut menettää otteensa vanhoista taidoistaan eikä saalista juuri heru. Suurella vaivalla hän on yrittänyt ansaita elantonsa varastelemalla rikkaiksi sanottuja ihmisiä, mutta suunnitelmat kärsivät toistuvista takaiskuista.

Alakuloisena hän suuntaa matkansa pohjoiseen ja tapaa ystävänsä Nabjorin leirissä Ghend-nimisen miehen. Ghend pyytää Althalusta noutamaan Kirjan Talosta Maailman Ääreltä ja hän suostuu, vaikkei luotakaan Ghendiin.

Päästyään talolle Althalus löytää eräästä huoneesta puhuvan kissan, jolle hän antaa nimeksi Smaragdi. Kissa, joka myöhemmin paljastuu Dweia-jumalattareksi, ei päästä Althalusta pois Talosta vaan kahden ja puolen tuhannen vuoden ajan opettaa häntä lukemaan Kirjaa, josta Althalus oppii erilaisia maagisia taitoja.

Maailma ehtii ajan kuluessa muuttua huonompaan suuntaan. Dweia kertoo Ghendin olevan pahan jumalan Daevan palveluksessa, jonka tarkoituksensa on päästä maailman valtiaaksi. Althaluksen ja Dweian on löydettävät valitut ihmiset, joilla on tietty ominaisuus, jotta Daevan suunnitelmat voidaan estää heidän avullaan.