Alphabeat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alphabeat esiintymässä Tukholmassa vuonna 2008.

Alphabeat on tanskalainen poppia soittava yhtye. Heidän singlensä "Fascination" oli suuri hitti Tanskassa kesällä 2007 ja myöhemmin Britanniassa vuonna 2008. Heidän toinen singlensä oli "10,000 Nights of Thunder." Alphabeatin debyyttialbumi sijoittui toiseksi Tanskan albumilistalla samoin kuin Britanniassakin.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2006-2008 This is Alphabeat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtye koostui kuudesta henkilöstä, Anders SG, Stine Bramsen, Anders B., Rasmus Nagel, Anders Reinholdt ja Troels Hansen. Aluksi yhtyeen nimi oli Sodastar, mutta nimi piti muuttaa välttääkseen sekaannusta saksalaiseen Sodastariin. Yhtyeen menestys kotimaassa herätti kiinnostusta suurissa levy-yhtiöissä ulkomailla. Lopulta Alphabeat solmi levytyssopimuksen EMI:n Charisma Recordsin kanssa.

Ison-Britannian debyyttisingle oli "Fantastic 6" ja se julkaistiin 26. marraskuuta vuonna 2007.

2009- The Spell[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

6. maaliskuuta vuonna 2009 ilmoitettiin, että Alphabeat on tehnyt sopimuksen levy-yhtiö Polydorin kanssa. Myöhemmin elokuussa Pop Justice esitti heidän uusimman singlensä "The Spell", joka tulisi myyntiin lokakuussa ja heidän toinen albuminsa The Spell tulisi myyntiin myöhemmin. Albumi tuli myyntiin Tanskassa 26. marraskuuta 2009, mutta Iso-Britannia joutuu odottamaan ensi vuoteen, jossa albumi julkaistaan 15. helmikuuta 2010.

Kiertueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alphabeatia pyydettiin Spice Girlsin lämppäriksi, mutta he kieltäytyivät sanomalla: "Olisi ollut liian outoa soittaa isolle yleisölle jotka eivät olleet tutustuneet bändin musiikkiin".

Alphabeat vahvisti olevansa Lady Gagan lämppäri Britannian keikoilla helmikuusta maaliskuuhun vuonna 2010.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]