All inclusive

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

All inclusive tarkoittaa tavallisesti valmismatkojen yhteydessä ilmoitettua hintaa, johon sisältyvät kaikki ruokailut ja tietyt juomat. Aterioita ovat yleensä aamupala, lounas, päivällinen sekä välipalat. Juomina tarjoillaan yleensä virvoitusjuomia ja paikallisia alkoholijuomia. Joissakin lomakohteissa all inclusive -hintaan saattaa kuulua myös retkiä tai muita aktiviteetteja.

All inclusive -matkaa käyttävät usein matkustajat, jotka mielellään pysyttelevät samassa lomakohteessa matkan ajan. Etua saattaa koitua etenkin lapsiperheille, joille helppo ruokaileminen ja edeltä käsin tiedossa olevat kustannukset saattavat olla avainasemassa lomakohdetta valittaessa. Samoin myös liikuntarajoitteiset matkustajat voivat nauttia all inclusive -järjestelyn helppoudesta.

Toisaalta all inclusive -typpisen matkan sisältämien aterioiden, palvelun ja juomien laatu voi vaihdella sillä seurauksella, että kuluttajan voi olla vaikea verrata ennakkoon mikä on kokonaisuutena saadun palvelun ja tarjonnan kokonaishyöty. Usein käytäntönä on, että all inclusive -matkan käyttämättömiä aterioita ei hyvitetä, vaikka palvelua ei käytettäisi. All inclusive -aterioiden tarjoiluajat voivat olla rajoitetut ja tarjottavat lisämaksulliset palvelut muuttavat all inclusive -käsitettä. Osa matkakohteen all inclusive -aktiviteeteista voi olla maksuttomia vain määriteltyinä aikoina, "ilmaisen palvelun" määrä voi olla rajoitettu ja sisältö voi muuttua.

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.