Algarven yliopisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Algarven yliopisto
Universidade do Algarve
Uoalogo.png
Perustettu 1979
Henkilökunta 700
Opiskelijoita 10 000
Sijainti Faro, Portugali
Sivusto http://www.ualg.pt/

Algarven yliopisto (port. Universidade do Algarve) on Portugalin Farossa toimiva yliopisto. Se perustettiin 28. maaliskuuta 1979. Opiskelijoita yliopistossa on noin 10 000 ja henkilökuntaa 700.[1]

Yliopistolla on neljä kampusta: Penha, Gambelas, Saúde ja Portimão. Penha sijaitsee Faron keskustassa ja siellä sijaitsee ammattikorkeakoulun oppilaitoksia. Se on Faron entinen ammattikorkeakoulu, joka yhdistyi yliopistoon 1980-luvulla säilyttäen kuitenkin itsenäisyytensä ja omat ammatilliset opinto-ohjelmansa.

Varsinaiset yliopiston tiedekunnat sijaitsevat Gambelasin kampuksella kuuden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Tiedekuntia on kolme: taloustieteellinen, humanistinen ja yhteiskuntatieteellinen sekä luonnontieteellinen.

Saúdessa sijaitsee terveystieteellinen oppilaitos ja Portimãon kaupungissa kauempana Farosta matkailuun ja johtamiseen (management) keskittynyt oppilaitos.

Algarven yliopiston nykyinen rehtori (reitor) on Adriano Lopes Gomes Pimpão.

Yliopistossa on mahdollista suorittaa kandidaatin (licenciatura), maisterin (mestrado) ja tohtorin (doutoramento) tutkinnot.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.